Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία εξαπέλυσε άλλη μία επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της ρωσικής πρωτεύουσας και της περιφέρειάς της, με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βνούκοβο.

«Αυτή τη στιγμή, οι επιθέσεις έχουν αποκρουσθεί από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο Σομπιάνιν μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram. «Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντοπίσθηκαν καταρρίφθηκαν». Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες, πρόσθεσε ο Σομπιάνιν.

Μέχρι πότε ισχυσαν οι περιορισμοί

Νωρίτερα η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsiya είχε ανακοινώσει μέσω Telegram πως επιβάλλονται σήμερα το πρωί περιορισμοί στις προσγειώσεις και τις απογειώσεις από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας «για τεχνικούς λόγους πέραν του ελέγχου του αεροδρομίου».

Οι περιορισμοί ίσχυσαν μέχρι τις 8 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ αριθμός πτήσεων προσγειώθηκε σε άλλα αεροδρόμια, ανακοίνωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως άλλα αεροδρόμια της Μόσχας λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ