Ηλεκτροπληξία έπαθε ένα 11χρονο παιδί στη Νέα Ιωνία. Την ώρα που το παιδί έπαιζε με τους φίλους του, ακούμπησε το χέρι του στα γυμνά καλώδια, τα οποία προεξείχαν από κολώνα ηλεκτρισμού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο 11χρονος να πάθει ηλεκτροπληξία και να πέσει στο έδαφος, σφαδάζοντας από τους πόνους, ενώ μούδιασε η καρδιά του. Η μητέρα του, που ήταν κοντά, έτρεξε να τον βοηθήσει και μετέφερε το παιδί άμεσα στον γιατρό. Καρδιολόγος που τον εξέτασε τους είπε ότι ο 11χρονος γλίτωσε από θαύμα.

Τι ανέφερε η δικηγόρος

Μετά από το προαναφερθέν συμβάν, το MEGA, βρέθηκε στο σημείο που σύμφωνα με τους γονείς του αγοριού, σημειώθηκε το συμβάν. Από ότι φαίνεται, στο σημείο όπου ήταν γυμνά τα καλώδια, τώρα έχουν τοποθετήσει ένα γκρι κάλυμμα με tire up. Η δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου, Αλεξάνδρα Παππά μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και για το πώς θα κινηθεί η οικογένεια από εδώ και στο εξής.

«Οι γονείς είναι συγκλονισμένοι, δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το περιστατικό. Ο 11χρονος Κωνσταντίνος αναρρώνει μια χαρά, είναι καλά στην υγεία του. Όλα τα δεδομένα για το πώς θα κινηθούμε είναι ανοιχτά. Για μας το σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή να γίνει μία διερεύνηση του θέματος. Θα ζητήσουμε ηλεκτρολογική πραγματογνωμοσύνη. Τα δεδομένα είναι ότι το παιδί υπέστη μία σοβαρή ηλεκτροπληξία από την οποία θα μπορούσε να επέλθει θάνατος. Ένα άλλο δεδομένο είναι ότι οι συγκεκριμένες κολώνες για τον οδοφωτισμό ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου», ανέφερε αρχικά.

«Τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν πολύ απλά. Από την οικογένεια η μητέρα το πήγε με το ΙΧ της στο νοσοκομείο, και όχι με το ΕΚΑΒ. Ο δήμος δεν επικοινώνησε ούτε με τη μητέρα ούτε με τον πατέρα του 11χρονου. Στην αρχή έκαναν μια δήλωση ότι ήταν ένα περιστατικό βανδαλισμού, και ότι θα γίνουν μηνύσεις κατά αγνώστων και τώρα τελευταία, χθες, δήλωσαν ότι αυτό είναι ένα πολιτικό πρόσχημα για τις εκλογές. θέλω να πιστεύω ότι θα τηρήσουν υπεύθυνη στάση», κατέληξε η κ. Παππά.

Δείτε το βίντεο