Περισσότερες από 400 κλήσεις για διάφορες παραβάσεις του ΚΟΚ βεβαίωσε μέσα σε δύο ημέρες η Τροχαία στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων.

Ανάμεσα σε αυτές οι 60 παραβάσεις αφορούν την υπερβολική ταχύτητα ταχύτητα και 5 για επικίνδυνους ελιγμούς και όλα αυτά στο κέντρο της πόλης.

Στοχευμένες δράσεις

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οδηγών), στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Οι παραβάσεις

Στο πλαίσιο αυτό, στις 30-06-2023 & 01-07-2023, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν (696) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (405) παραβάσεις, εκ των οποίων:

-231 για παράνομη στάθμευση,

-60 για υπερβολική ταχύτητα,

-25 για έλλειψη σιγαστήρα (εξάτμιση) για τη μείωση του θορύβου,

-9 για μη σύνεση κατά την οδήγηση,

-5 για επικίνδυνους ελιγμούς,

-1 για πρόκληση θορύβου από χρήση ηχητικού συστήματος και

-74 λοιπές παραβάσεις.

Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.