Αντιμέτωπη με έναν σφυροκέφαλο καρχαρία, ήρθε μια γυναίκα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, την ώρα που αγωνιζόταν στο άθλημα της κωπηλασίας (sup). Η Malea Tribble, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα που είναι αφιερωμένο στην κυστική ίνωση, έπαιρνε μέρος σε αγώνα  83 μιλίων από το Bimini στις Μπαχάμες μέχρι την παραλία Lake Worth της Φλόριντα.

Ήταν περίπου στα μισά του δρόμου απέναντι από το Ρεύμα του Κόλπου – σχεδόν 40 μίλια από τη Φλόριντα – όταν ο καρχαρίας έκανε αισθητή την παρουσία του. «Αρχικά ένιωσα μερικά χτυπήματα στο κάτω μέρος της σανίδας μου, αλλά δεν έδωσα σημασία, νομίζοντας ότι μάζεψα μερικά φύκια στο πτερύγιο μου», είπε η Tribble στο Fox 35.

Ο καρχαρίας αποδείχτηκε  περίεργος και φιλικός και όχι επιθετικός. Μάλιστα ακολουθούσε την αθλήτρια, διατηρώντας το ρυθμό της, όπως φαίνεται και σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Δείτε το βίντεο

Η ψύχραιμη αντίδραση της αθλήτριας

Ο σύζυγος της Tribble, Rick, ήταν ο πρώτος που είδε τον καρχαρία και ενημέρωσε οδηγώντας την «ήρεμα και με ασφάλεια» μακριά από τον καρχαρία.

«Με βάση την αντίδρασή του, κατάλαβα αμέσως ότι ήταν καρχαρίας. Δεν ήξερα πόσο μεγάλος ή πού ακριβώς ήταν», είπε η Tribble.

«Μεγάλος; Με ακολουθεί», ακούγεται να λέει στο βίντεο χωρίς να φαίνεται φόβος στο πρόσωπό της.

Η ίδια παραδέχεται ότι εκείνη την ώρα δεν είχε προσέξει πόσο μεγάλος είναι ο καρχαρίας, το συνειδητοποίησε αργότερα όταν είδε το βίντεο.  «Σε ένα σημείο του βίντεο, είναι εντελώς κάτω από τη σανίδα μου. Παρατήρησα επίσης πόσο γρήγορες και κομψές ήταν οι κινήσεις. Ο καρχαρίας φαινόταν απλώς περίεργος για το τι γινόταν στο σπίτι του», είπε και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν  περίμενα ότι θα είμαι τόσο ήρεμη».

Ο Travis Suit, ιδρυτής και υπεύθυνος της εκδήλωσης The Crossing for Cystic Fibrosis, σε δήλωσή του σχολίασε: «Είμαστε ευγνώμονες που η Malea δεν έπαθε τίποτα και είμαστε πολύ περήφανοι για την ήρεμη και πειθαρχημένη αντίδραση που είχαν οι Tribble’s κατά τη διάρκεια της κατάστασης ως μέντορες της εκδήλωσης, δίνοντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να χειρίζονται στενές συναντήσεις όπως αυτή. Είμαστε επισκέπτες όταν βρισκόμαστε στον ωκεανό, είναι το σπίτι τους, οπότε είναι αναμενόμενο».