Σε νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 15 εκατ ευρώ προχωρά η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για πολλοστή φορά την καλύπτει εξ ολοκλήρου.

Όχι ας συμφωνήσουμε προκαταβολικά. Δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος ουσιαστικές γνώσεις στα οικονομικά για να καταλάβει πως δεν πρόκειται επ ουδενί για «καλό νέο»: Διότι η διαδικασία ΑΜΚ για κάθε ανώνυμη εταιρία, επεξηγεί την ανάγκη εισροής κεφαλαίων. Και αυτό συμβαίνει όταν τα έσοδα περιορίζονται.

Ο Ολυμπιακός μέσω της αγωνιστικής σεζόν που ολοκληρώθηκε έμεινε ουσιαστικά για τρίτη σεζόν στη σειρά μακριά από τα αστέρια αλλά και τα εκατ ευρώ του Champions League.

Πέρσι τέτοια εποχή η ανάλογη διαδικασία (η ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε τυπικά στις 4/7/2022) ήταν ύψους 10 εκατ ευρώ. Φέτος ανεβαίνει ακόμη ψηλότερα. Και πάντα έχει τον ίδιο παρονομαστή: Τη μοναξιά του Βαγγέλη Μαρινάκη που η συνολική επένδυση του στην ομάδα της καρδιάς του είναι τέτοια πια έπειτα από δεκατρία χρόνια που χάνεις το.. μέτρημα.

Εγγυάται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Και το επιβεβαιώνει με πράξεις όπως συμβαίνει από το καλοκαίρι του 2010 και πέρα. Με τα χρήματα αυτής της αύξησης ο Ολυμπιακός γεμίζει το ρεζερβουάρ του. Και για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες απαραίτητες για την λειτουργία του club (αδειοδότηση κλπ). Και κυρίως όμως για να είναι έτοιμος για να μπει στο… ράλι των μεταγραφών. Εκεί όπου όλοι περιμένουν πως σύντομα έρχονται και οι πρώτες εξελίξεις…