Η Δανάη Μπάρκα τοποθετήθηκε για την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή και δέχθηκε διακτυακό bullying. Ωστόσο η παρουσιάστρια απάντησε στον υποψήφιο βουλευτή του εν λόγω κόμματος για τα λεγόμενά του.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ο σχολιασμός των πολιτικών εξελίξεων μετά τις εκλογές, με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή. Με τη σειρά της η Δανάη Μπάρκα τοποθετήθηκε αναφορικά με την είσοδο του κόμματος Σπαρτιάτες στη Βουλή και για τη δράση των νεοναζιστικών σχηματισμών.

Η παρουσιάστρια απάντησε στα σχόλια υποψηφίου βουλευτή των «Σπαρτιατών», ο οποίος μάλιστα έκανε «story» στο Instagram σχολιάζοντας την στάση της αναφορικά με το ζήτημα των ναζί.

Πήρε εκνευρισμένος στην εκπομπή

«Επειδή τα μηνύματα είναι πολλά, και τα σχόλια είναι πολλά, και μην πάτε να σβήσετε κάτι αν μας βλέπετε γιατί τα έχω ήδη screenshot όλα. Να σας πω ότι η παρέμβαση που ανέφερα πριν το διάλειμμα ήταν από έναν υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Σπαρτιάτες, ο οποίος πήρε εκνευρισμένος στο τηλεφωνικό κέντρο σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν από εμένα φυσικά, παίρνω ευθύνη του λόγου μου και της τοποθέτησής μου σε σχέση με αυτό το κόμμα», είπε αρχικά η Δανάη Μπάρκα.

Και συνέχισε: «Θέλω να του απαντήσω δημόσια και να του πω γιατί έκανε και story λέγοντας ότι φοβάμαι και ότι “κότεψα”. Ως η παρουσιάστρια αυτής της εκπομπής και ως άνθρωπος της κοινωνίας να τού μεταφέρω ότι δεν κοτέψαμε και δεν θα φοβηθούμε, και κανένας δεν πρέπει να φοβάται και να μην υπάρχει στη Βουλή κόμμα που να προάγει τον φόβο. Αλλά ακριβώς επειδή πατώντας πάνω στα θεμέλια της Δημοκρατίας, δίνουμε λόγο στους ανθρώπους αλλά περνούν από φίλτρο, ανθρώπους που προάγουν τη βία, τον ρατσιστικό λόγο για μετανάστες, για πρόσφυγες ή για τον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, φυσικά και από τη συγκεκριμένη εκπομπή δεν νομίζω ότι εύκολα θα δοθεί ο λόγος σε τέτοιους ανθρώπους».

«Καλή συνέχεια, να είναι ψύχραιμοι και να είμαστε όλοι ενωμένοι, να μην φοβόμαστε, έχουμε ο ένας τον άλλο. Η Δημοκρατία και το καλό πάντα θα κερδίζουν», κατέληξε η παρουσιάστρια.