Την αντίθεσή του προς τη χρήση καπνογόνων σε συναυλίες, καθώς πρόκειται για μια επικίνδυνη τακτική που δεν προσφέρει τίποτα στην απόλαυση της μουσικής, εξέφρασε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Η τοποθέτηση του γνωστού καλλιτέχνη έγινε με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό σε δική του συναυλία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας του, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου πραγματοποίησε συναυλία στο Matala beach festival στην Κρήτη το βράδυ της Παρασκευής (23/06) και κάποια στιγμή ένα από τα καπνογόνα που άναψαν, πετάχτηκε πάνω στη σκηνή.

Η ανάρτηση Παπακωνσταντίνου για το περιστατικό:

«Δεν ξέρω πότε ακριβώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με τα καπνογόνα στις συναυλίες αλλά νομίζω πως πρέπει να σταματήσει άμεσα, πριν συμβεί κάποιο οδυνηρό ατύχημα.

Εγώ τις μουσικές και τα τραγούδια τα γράφω με καλά συναισθήματα για τον κόσμο-για όντα και μη όντα- και δεν διανοούμαι ότι  υπάρχει η περίπτωση  να αποτελέσουν αφορμή για να εμφανιστεί πόνος εκεί που θα έπρεπε να βασιλεύει χαρά και μέθεξη, κάτι που μπορούμε όλοι μαζί να παράξουμε και -ήδη- το έχουμε καταφέρει αρκετές φορές αυτά τα χρόνια. Θέλω να κατανοήσετε και να σεβαστείτε τις ανησυχίες μου.

Δεν έχουμε ανάγκη τα εξωτερικά θεαματικά «υποβοηθήματα». Όπως έχω πει και στο παρελθόν, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η εσωτερική φλόγα και όχι η χημική του καπνογόνου.

Η ελευθερία θέλει κόπο και προσπάθεια. Χωρίς το νοιάξιμο του διπλανού, καταλήγει καρικατούρα.

Θ.Π.

24/06/23».