Πολλαπλά ερωτήματα δημιούργησε η νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπέρδεψε τους εθνικούς ύμνους κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής στον Λευκό Οίκο του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά την προσφώνησή που έκανε, «God save the King», ο 80χρονος Μπάιντεν αυτή τη φορά μπέρδεψε τον εθνικό ύμνο της Ινδίας με εκείνον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Καρέ καρέ η στιγμή της γκάφας

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ενώ ξεκινά ο εθνικός ύμνος της Ινδίας, ο Τζο Μπάιντεν σηκώνει το δεξί του χέρι και το βάζει στο ύψος της καρδιάς, μία κίνηση που είθισται να κάνουν οι Αμερικανοί όταν ακούν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κρατάει μάλιστα στο ίδιο σημείο το χέρι του για περίπου 22 δευτερόλεπτα, ενώ όταν κατάλαβε τη γκάφα που έκανε, αρχίζει σταδιακά να κατεβάζει το χέρι του με μία αργή κίνηση.

Δείτε το βίντεο

Αποκάλεσε «πρόεδρο» τον πρωθυπουργό της Βρετανίας

Σε μια γκάφα, που «μάζεψε» αμέσως, υπέπεσε για ακόμα μια φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ. Ο Μπάιντεν προσφώνησε τον Ρίσι Σούνακ «πρόεδρο» αλλά έσπευσε αμέσως να διορθώσει, αστειευόμενος ότι του έδωσε προαγωγή!

«Λοιπόν, κύριε πρόεδρε… Μόλις σας έδωσα προαγωγή… Κύριε πρωθυπουργέ, είναι υπέροχο που σας υποδεχόμαστε ξανά» είπε ο Μπάιντεν κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος γέλασε με το γλωσσικό ολίσθημα του προέδρου των ΗΠΑ.