Στη φυλακή βρίσκεται και πάλι ο Νίκος Σειραγάκης, ο προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, που καταδικάστηκε σε 401 έτη κάθειρξης για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είχε αποφυλακιστεί στα 12,5 χρόνια.

Ο 56χρονος προπονητής, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» «κατηγορεί» τα μίντια για την επιστροφή του στη φυλακή, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τα δικαστικά όργανα στην Ελλάδα ακολουθούν τις εντολές των μίντια».

«Έχω πικρία για την απόφαση»

«Εντάξει αυτό που έχει συμβεί είναι ότι το 7ο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η απόφαση του συμβουλίου εφετών Ναυπλίου που με αποφυλάκισε δεν ήταν αιτιολογημένη επαρκώς. Αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία και θα πρέπει να επιστρέψω πάλι σε ένα άλλο συμβούλιο εφετών Ναυπλίου με διαφορετική σύνθεση για να αποφασίσει εκ νέου για το θέμα της αποφυλάκισης» λέει ο Νίκος Σειραγάκης για την απόφαση του εισαγγελέα Ναυπλίου για συνέχιση της ποινής του και την εκ νέου σύλληψή του.

«Εγώ είμαι κατ’ αρχήν αναρμόδιος και σίγουρα λίγος να κρίνω μία απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου του κράτους. Οφείλω και νιώθω την ανάγκη να τη σεβαστώ. Εντάξει ότι έχω πικρία, ότι έχω αίσθημα αδικίας το έχω. Το ότι μου φαίνεται ακατανόητο το γεγονός ότι διαθέτω πολλαπλάσιες προϋποθέσεις από τον Ιούλιο του 2020, από αυτές που ο νομοθέτης απαιτεί και παρ’ όλα αυτά με μεταχειρίζονται με έναν τρόπο θα έλεγα βασανιστικό, τώρα τι να σας πω…» υποστηρίζει.

«Προσπάθησα να τηρήσω τους περιοριστικούς όρους στο ακέραιο»

Στη συνέχεια ερωτηθείς για το πώς ήταν η ζωή εκτός φυλακής και αν ένιωθε ελεύθερος, ο Σειραγάκης λέει: «Προφανώς και δεν ήμουν (σ.σ. ελεύθερος) και προφανώς δεν το ένιωθα. Κατ’ αρχήν είχα αυστηρούς περιοριστικούς όρους και για έναν αποφυλακισμένο είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάποια δουλειά, υπάρχει προκατάληψη, πόσο μάλλον για κάποιον που είναι τόσο έντονα στοχοποιημένος από τα Μέσα. Παρ’ όλα αυτά, εγώ προσπάθησα τους όρους που μου είχαν τεθεί να τους τηρήσω στο ακέραιο.

Μάλιστα μου είχε τεθεί ο όρος να πηγαίνω μία φορά τον μήνα για ψυχιατρική εξέταση, έχω πάει 6 φορές τους τελευταίους 3 μήνες γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι. Κάθε φορά είχα την αγωνία ότι αύριο μπορεί να υπάρξει ένταλμα… είναι και θα είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση για μένα. Εύχομαι να μην το ζήσει ποτέ κανείς».

«Δεν εκφράζουν οι λέξεις “βιασμός” και “βιαστής” τα χαρακτηριστικά της δικής μου υπόθεσης»

Στην ερώτηση αν θα ήθελε να πει κάτι σε όσους ανθρώπους έζησαν τον εφιάλτη, ο Νίκος Σειραγάκης ζητά συγγνώμη, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι «η έννοια της βίας και του εξαναγκασμού είναι κάτι που σιχαίνομαι».

«Αν έστω και ένας άνθρωπος βίωσε το παραμικρό αρνητικό συναίσθημα εξαιτίας της δικής μου συμπεριφοράς, ζητώ συγγνώμη μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.

Θα μου επιτρέψεις όμως και μία διόρθωση. Δεν είναι οι λέξεις βιασμός και βιαστής τα χαρακτηριστικά της δικής μου υπόθεσης. Δεν υπήρξε ποτέ το παραμικρό ίχνος βίας, απειλής και εξαναγκασμού και αν ανατρέξετε και στη δικογραφία θα το διαπιστώσετε. Για μένα η έννοια της βίας και του εξαναγκασμού είναι κάτι που σιχαίνομαι, δεν θα το έκανα ποτέ και σίγουρα δεν με χαρακτηρίζει» λέει χαρακτηριστικά

«Εγώ ο ίδιος ζήτησα να τιμωρηθώ με αυστηρότητα. Παραιτήθηκα των μαρτύρων υπεράσπισης. Οι δικαστές στο δικαστήριο του Πειραιά ζήτησαν να μου χορηγηθούν ελαφρυντικά, μειοψήφησαν έναντι των ενόρκων 4-3. Η υπόθεσή μου δεν έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν περάσει στο κοινό. Κανείς εκ των εμπλεκομένων δεν με κατήγγειλε προ της συλλήψεως και η ίδια η σύλληψή μου έγινε αυτεπάγγελτα. Οι περισσότεροι δε, η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων ζητούν να διωχθώ ποινικά. Έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες αυτή η υπόθεση οι οποίες δεν έχουν περάσει καλά» ισχυρίζεται.

«Θεσμική ρευστότητα στην Ελλάδα τα δικαστικά όργανα να ακολουθούν τις εντολές των μίντια»

Τέλος, για τα επόμενα βήματα λέει ότι αν δεν αποφασίσει το συμβούλιο εφετών Ναυπλίου την αποφυλάκισή του, θα υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης κάθε δύο μήνες και κατηγορεί τα μίντια για την επιστροφή του στη φυλακή.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει εκκρεμές ένα συμβούλιο εφετών Ναυπλίου, το οποίο θα αποφασίσει εντέλει για την αποφυλάκισή μου. Αν αποφασίσει θετικά, θα πρέπει να αποφυλακιστώ. Αν όχι, κάθε δύο μήνες θα υποβάλλω αίτημα αποφυλάκισης από τη στιγμή που έχω τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νομοθέτης. Υπάρχει η θεσμική ρευστότητα στην Ελλάδα τα δικαστικά όργανα να ακολουθούν τις εντολές των μίντια. Εξαιτίας των μιντιακών πιέσεων έχουν ακυρωθεί δύο δικαστικά βουλεύματα που έκριναν θετικά την αποφυλάκισή μου υπό όρους» υποστηρίζει ο Νίκος Σειραγάκης.