Στη Νέα Ιωνία Αττικής συνελήφθη ξανά ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης, εκτιτέα ποινή- τα 25 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είχε αποφυλακιστεί στα 12,5 χρόνια.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο ο προπονητής αποφυλακίστηκε ύστερα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού. Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια εις βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το Εφετείο.

Με απόφαση του εισαγγελέα Ναυπλίου αποφασίστηκε η συνέχιση της ποινή του και η σύλληψή του.

Ο συλληφθείς την Τετάρτη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών.

Το χρονικό

Ο άνδρας που δώδεκα χρόνια πριν σόκαρε το πανελλήνιο, ασελγώντας σε 36 παιδιά και έχοντας καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη, αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Απρίλιο προκαλώντας οργή στους γονείς των θυμάτων αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τον Δεκέμβριο του 2011, ο προπονητής μπάσκετ συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να ασελγεί σε βάρος τριών παιδιών. Προφυλακίζεται, και τον Μάιο του 2013 καταδικάζεται για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών.

401 έτη, μια ποινή που παραμένει ίδια και στο Εφετείο. Τον Απρίλιο του 2020 αποφυλακίζεται υπό όρους, που όμως παραβιάζει, και έτσι επιστρέφει στη φυλακή, μέχρι πρόσφατα, οπότε και αποφυλακίστηκε. Tα 401 χρόνια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για τα εγκλήματα που διέπραξε, έγιναν στην πράξη μόλις 12.

Οι έξι όροι για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη ήταν: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να μη διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη, να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα σε Α.Τ., να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά τον μήνα.