Με κομμένη την ανάσα συνεχίζονται οι έρευνες για το υποβρύχιο Titan, το οποίο αγνοείται στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού, με πέντε επιβάτες.

Την ώρα που τα περιθώρια έχουν κυριολεκτικά στενέψει και οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ίσως να είναι αργά για τη σωτηρία των ανθρώπων που βρίσκονται στο εσωτερικό του Titan, οι ελπίδες για επιζώντες μεγάλωσαν όταν ακούστηκαν ήχοι στην περιοχή του ναυαγίου.

Οι ήχοι που ακούστηκαν

Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν το Titan στα βάθη του Ατλαντικού άκουγαν κρότους, υποθέτοντας ότι προέρχονταν από τα άτομα που είναι εγκλωβισμένα στο υποβρύχιο.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού οι συγκεκριμένοι ήχοι δεν ήταν κάτι παραπάνω από «θορύβους του ωκεανού».

Οι ήχοι που εντοπίστηκαν από καναδικό αεροσκάφος την Τετάρτη ήταν πιθανότατα «θόρυβοι από τον πυθμένα του ωκεανού», είπε μιλώντας στο Sky News ο Μάουγκερ, προσθέτοντας ότι διεξάγονται περαιτέρω αναλύσεις.

«Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι ότι συνεχίσαμε την έρευνα στις περιοχές όπου ανιχνεύθηκε ο θόρυβος με τα ROV που διαθέτουμε από τη στιγμή της ανίχνευσης, οπότε δεν περιμένουμε αυτή την ανάλυση για να αναλάβουμε δράση», συμπλήρωσε.

Επαρκεί το οξυγόνο;

Τέλος, ο υποναύαρχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ρωτήθηκε για το οξυγόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες του υποβρυχίου, χωρίς να θελήσει να θέσει ένα χρονικό πλαίσιο για την επάρκειά του.

«Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε τους επιβαίνοντες και τις οικογένειές τους, καθώς προχωράμε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Έχουμε επίγνωση του χρόνου και έχουμε συνυπολογίσει πολλά δεδομένα και πληροφορίες» κατέληξε ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ.