Η Γκλεν Κλόουζ ιδιαίτερα ευτυχής που επισκέπτεται τη χώρα μας έκανε ανάρτηση εν ώρα πτήσης.

H ανάρτηση μέσα από το αεροπλάνο

Η διάσημη και βραβευμένη ηθοποιός τονίζει ότι είναι μεγάλη της τιμή που θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση. Πάρα ταύτα έχει άγχος για την εμφάνισή της αυτή.

Το SNF Nostos Conference

Θα πραγματοποιηθεί από 21 – 23 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με περισσότερους από 100 ερευνητές, επαγγελματίες του χώρου και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθεί πλήθος θεμάτων σχετικά με την ψυχική υγεία, όπως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και η σημασία των υποστηρικτικών μηχανισμών, ο ρόλος των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης, οι συνέπειες της μοναξιάς, επιτυχημένα παραδείγματα παρεμβάσεων από όλο τον κόσμο με την επιμέλεια της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ, οι ψυχικές συνέπειες της κοινωνικής περιθωριοποίησης, η ψυχική υγεία των νέων και πολλά άλλα.

Οι ομιλητές

Σημαντικοί ομιλητές θα τοποθετηθούν πάνω σε βασικά ζητήματα ψυχικής υγείας, μεταξύ των οποίων (με αλφαβητική σειρά) ο ιατρός επανδρωμένων διαστημικών αποστολών στο Ινστιτούτο Διαστημικής Ιατρικής και Φυσιολογίας (MEDES)  Αδριανός Γολέμης, η νευροβιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια έρευνας του Hunter College του City University of New York Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τάσος Μπακασέτας, η συνιδρύτρια του Bring Change to Mind Glenn Close, η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του The Goldie Hawn Foundation I MindUP Goldie Hawn, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού Garry Kasparov, το πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και συνιδρυτής του The Kennedy Forum Patrick J. Kennedy, η ιδρύτρια του Undenaiable Sisterhood και του Song Healing Trauma Naia Kete, ο παιδοψυχίατρος και Ιδρυτικός Πρόεδρος του Child Mind Institute Harold S. Koplewicz, η ιδρύτρια του Prajwala Sunitha Krishnan, ο ψυχίατρος του Columbia University Sander Markx, η καθηγήτρια ψυχιατρικής και Πρύτανης του University of Ibadan στη Νιγηρία  Olayinka Omigbodun, η κλινική αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής του Yale University Marisol Orihuela, η αναπληρώτρια δικαστής του Εφετείου της Νέας Υόρκης Madeline Singas, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στη Συνέλευση των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων των ΗΠΑ Sangeetha Thomas, η Πρόεδρος του Shuchona Foundation και μέλος της Επιτροπής του Chatham House για την Παγκόσμια Υγεία Saima Wazed, ο Διευθυντής του HKJC Centre for Suicide Research and Prevention Paul Yip και πολλοί άλλοι.