Η Εθνική μας ομάδα αφήνει πίσω της τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Ιρλανδίας και πλέον στρέφει την προσοχή της στο πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων των προκριματικών του EURO 2024.

Η «γαλανόλευκη» θα φιλοξενηθεί από τους «τρικολόρ» απόψε (19/6, 21:45) σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Ωστόσο θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μια ομάδα που έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην διαδικασία των πέναλτι από την Αργεντινή πριν λίγους μήνες.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές. Η μοναδική αλλαγή που φαίνεται πως θα υπάρξει είναι να προστεθεί ακόμα ένας γρήγορος χαφ στον χώρο του κέντρου, όπως ο Μανώλης Σιώπης, αντί του Δημήτρη Πέλκα που είναι σαφώς πιο επιθετικογενής παίκτης.

Έτσι λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βλαχοδήμος, με τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο να είναι οι δύο στόπερ. Μπάλντοκ και Τσιμίκας θα συμπληρώσουν την τετράδα της άμυνας παίζοντας στα άκρα. Στον χώρο του κέντρου θα βρεθούν οι Σιώπης, Κουρμπέλης και Μπακασέτας. Στις δύο πτέρυγες αναμένεται να είναι οι Μάνταλος και Μασούρας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει θέση ο Γιακουμάκης.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Γαλλία 3 (ματς) 9 (πόντοι)

2. Ελλάδα 2 6

3. Ολλανδία 2 3

4. Ιρλανδία 2 0

5. Γιβραλτάρ 3 0