Μετά τον τραγικό θάνατό του Xιθ Λέτζερ, ο Γερμανός σκηνοθέτης Dag Freyer ξεκίνησε τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Too Young to Die: Heath Ledger». Μέσα από την έρευνα του  εμβαθύνει στη ζωή του διάσημου ηθοποιού αποκαλύπτοντας ένα προσωπικό ημερολόγιο που είχε γράψει κατά την προετοιμασία του για τον ρόλο του Joker.

Το αποκαλυπτικό ημερολόγιο

Πρόκειται για το ημερολόγιο που ο 29χρονος ηθοποιός έγραφε μερικές εβδομάδες προτού πεθάνει το 2008 και οι σελίδες που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα, προκαλούν ερωτηματικά για την ψυχική κατάσταση του αδικοχαμένου ηθοποιού.

Το ημερολόγιο ήρθε στο φως μετά τον πρόωρο θάνατο του Λέτζερ, ο οποίος επήλθε λίγο αφότου συζήτησε το τίμημα που είχαν οι ρόλοι του στα «I’m Not There» και «The Dark Knight» στην ψυχική του υγεία. Ο ηθοποιός ανέφερε τότε, ότι «πάλευε» με την υπερβολική σκέψη, που οδηγούσε σε αϋπνία και στη χρήση ηρεμιστικών.

Η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του ηθοποιού

Η επίσημη έκθεση για τον θάνατο του Λέτζερ ανέφερε ότι απεβίωσε λόγω οξείας δηλητηρίασης από συνδυασμό διαφόρων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων της οξυκωδόνης, της υδροκωδόνης, της διαζεπάμης, της τεμαζεπάμης, της αλπραζολάμης και της δοξυλαμίνης. Ο ιατροδικαστής έκρινε τον θάνατό του ως ατύχημα, αποδίδοντάς τον στην κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων μαζί με πιθανή αναπνευστική πάθηση.