O Τότο Βολφ, ο αρχιμαέστρος της Mercedes στην Formula1  σε παλαιότερη συνέντευξη του τονίζει ότι ο Λιούις Χάμιλτον – παρόλο που συνομήλικοι συναθλητές θα ετοιμάζονταν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους – για τον επτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή αυτό δεν ισχύει.

Επισημαίνει ότι, ο νούμερο 1 πιλότος της γερμανικής ομάδας έχει συμβόλαιο έως τα τέλη του 2023 και είναι πεπεισμένος ότι σύντομα θα υπογραφεί νέα συμφωνία. «Μπορεί ο Χάμιλτον τα επόμενα χρόνια να αγωνίζεται χωρίς να κυνηγάει τίτλους και να βλέπει άλλους πιλότους που στην ηλικία τους είχαν υψηλές επιδόσεις και να έχει αυτούς ως παράδειγμα» τόνισε ο Βολφ.  Αλλά και ο Χάμιλτον επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι, βλέπει να έχει στο μέλλον ισχυρούς δεσμούς με την ομάδα του και να έχει τα επόμενα χρόνια νευραλγικό πόστο στα αγωνιστικά δρώμενα.

Ο Λιούις Χάμιλτον όταν αποσυρθεί από τη Formula1, δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Ακαδημίες νέων οδηγών, vegan εστιατόρια και πόσα άλλα…

Ο  Χάμιλτον παρά τις απογοητεύσεις που έχει εισπράξει τα τελευταία χρόνια – ιδίως μετά το χαοτικό γκραν πρι το 2021, στο Αμπου Ντάμπι που έχασε τον τίτλο σε μια στροφή – το ταξίδι του στην Formula1 κρύβει πολλά κεφάλαια. Σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1 επεσήμανε ότι είναι για αυτόν πρόκληση να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα και να ξεπεράσει το ρεκόρ του Σουμάχερ.

Οπως έχει δηλώσει ο Λιούις Χάμιλτον, η θέση του στην ομάδα της Mercedes έχει πολλά κεφάλαια

«Νιώθω πιο υγιής από ποτέ και θέλω να ειμαι μαζί με τη Mercedes μέχρι να πεθάνω. Νιώθω πως μπορώ να οδηγώ για πολύ καιρό ακόμα στόχος μου να κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση».

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για τον ομόσταβλο του τον Τζορτζ Ράσελ. Ο Ράσελ είναι το μέλλον του μηχανοκίνητου σπορ είπε ο Χάμιλτον για τον 23χρονο οδηγό που πιλοτάρει το δεύτερο μονοθέσιο της Mercedes. «Είναι το μέλλον και ένας ταλαντούχος οδηγός».

Τότο Βολφ και Λιούις Χάμιλτον παραμένουν… πακέτο στη Mercedes

O Χάμιλτον είναι η πιο σημαντική προσωπικότητα στην Formula1 κάτι που δεν αμφισβητείται. Έχει μια λαμπρή πορεία στο μηχανοκίνητο σπορ, με επτά πρωταθλήματα στο παλμάρε του ενώ το μέλλον του μέσα στα μονοθέσια δείχνει να έχει ακόμη αρκετό χρόνο.

Το τελευταίο διάστημα οι φήμες για αποχώρηση του και πιθανή μεταγραφή στη Ferrari έπεσαν στο κενό, χάρη στο αφεντικό της ομάδας, τον Τότο Βολφ, που σε τελευταίες δηλώσεις του τονίζει ότι  ο Χάμιλτον θα παραμείνει στην οικογένεια του, και τα επόμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το νέο συμβόλαιο του Χάμιλτον με τη Mercedes είναι σχεδόν έτοιμο και θα επιδιώνουν να το κλείσουν – για να κλείσουν και τα κακά στόματα! – πριν το γκραν πρι στον Καναδά ( που είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο). «Θα υπογράψουμε την ανανέωση του συμβολαίου σύντομα. Είναι θέμα ημερών, όχι εβδομάδων» ανέφερε ο  Βολφ, που τονίζει ότι ο Λιούις είναι η πιο σημαντική προσωπικότητα στο μηχανοκίνητο σπορ. Σήμερα, ο Χάμιλτον είναι 38 ετών και σκοπεύει να τρέχει στην Formula1 έως ότου κατακτήσει και το όγδοο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.

Και παραγωγός ταινιών

Πολλά είναι τα σενάρια που παίζουν για τη νέα ταινία που ετοιμάζεται να τρέξει με βασικό θέμα την Formula1 και πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ , που θα συνεργαστεί με τον κορυφαίο πιλότο και επτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον. Ο  Χάμιλτον θα δώσει τα φώτα του και την εμπειρία του για το στήσιμο του σεναρίου.

Ο Λιούις Χάμιλτον τον Αύγουστο του 2018 στη Μύκονο

Σαφώς, από τις ταινίες που έχουν σπάσει ταμεία είναι το Rush όπου το σενάριο βασίζεται στην πραγματική κόντρα ανάμεσα σε δύο κορυφαίους οδηγούς τον Τζέιμς Χαντ και το Νίκι Λάουντα.