«Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, να είσαι άνθρωπος πρώτα από όλα, να είσαι χαρούμενος να ζεις τη ζωή. Όπως λέμε ζεις μόνο μια φορά και όταν ζεις μόνο μια φορά, πρέπει να το κάνεις στο 100%, να ζεις την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία», λέει ο δικός μας Τσιμίκας της Λίβερπουλ.

Με αυτά τα λόγια ο Κώστας Τσιμίκας, δίνει λακωνικά το νόημα της ζωής, δείχνει πως το να ζεις τη ζωή σου όπως θες εσύ, είναι το πιο σημαντικό για να προχωρήσεις μπροστά.

Ο Έλληνας εκπρόσωπός μας στην Premier League, ο Greek Scouser, μέσα από ένα μοναδικό βίντεο που δημοσίευσε η Λίβερπουλ στο επίσημο κανάλι της, μιλά αποκλειστικά στα ελληνικά, παρουσιάζοντας συνοπτικά τα πρώτα βήματα της καριέρας του, μέχρι να φτάσει στο «όνειρο», όπως χαρακτηρίζει τη Λίβερπουλ, αλλά και την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδος.

Στο βίντεο κυριαρχούν εικόνες – καρτούν του Κώστα Τσιμίκα να σηκώνει το FA Cup που είχε κατακτήσει η Λίβερπουλ με δικό του εύστοχο  χτύπημα πέναλτι, αλλά και ο ίδιoς ο ποδοσφαιριστής με την ελληνική σημαία στους ώμους του.

Αναλυτικά ο Κώστας Τσιμίκας λέει:

«Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν 3 χρονών και η μαμά μου πήγε να γράψει τον αδερφό μου σε ακαδημία ποδοσφαίρου, έκλαιγα με την πιπίλα στο στόμα και θυμάμαι χαρακτηριστικά, το έλεγε σε όλους πως εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο με την πιπίλα στο στόμα.

Ως ποδοσφαιριστής συνεχώς άλλαζα μέρη. Σίγουρα, ο πατέρας μου και η μαμά μου έχουν κάνει πολλές θυσίες, για να βρίσκομαι εδώ που είμαι τώρα.

Εδώ στη Λίβερπουλ ζω το όνειρό μου. Ειλικρινά, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα, από μικρό παιδί, όταν μεγαλώσω να παίξω στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο, στο κορυφαίο πρωτάθλημα, σε κορυφαία ομάδα.

Αυτό το όνειρο για μένα έγινε πραγματικότητα, με σκληρή δουλειά. Ήμουν πάρα πολύ ταπεινός, προσγειωμένος, είμαι ο ίδιος 100%. Πιστεύω παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και εδώ στη Λίβερπουλ απολαμβάνω την κάθε στιγμή… Εξάλλου είμαι και εγώ Scouser τώρα.

Σίγουρα είμαι ένας Έλληνας, είμαι ο μοναδικός Έλληνας που βρίσκεται στην ομάδα, σαφώς και εκπροσωπώ την Ελλάδα μας, θέλω να τους κάνω ακόμα πιο περήφανους, να κερδίσω ακόμη περισσότερους τίτλους με την ομάδα.

Είναι μεγάλη ανατριχίλα όταν παίζεις με την εθνική ομάδα, ή όταν παίζεις με την Λίβερπουλ. Συνεχώς προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να τους κάνω όσο πιο πολύ περήφανους μπορώ».