Ο Τριτ Γουίλιαμς (Treat Williams), γνωστός από τη συμμετοχή του στο μιούζικαλ «Hair» και την τηλεοπτική σειρά «Everwood» σκοτώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά από ατύχημα με τη μηχανή του κοντά στο Ντόρσετ, σε ηλικία 71 ετών.

Ο θάνατος του Τριτ Γουίλιαμς επιβεβαιώθηκε με δήλωση της οικογένειάς του, σύμφωνα με το πρακτορείο APA. Η αστυνομία του Βερμόντ ανέφερε ότι έκλεισε ο δρόμος κοντά στο Ντόρσετ λόγω του τροχαίου δυστυχήματος στις 5:24 μ.μ. Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο του Άλμπανι.

Η ανακοίνωση και επιβεβαιώση του θανάτου

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Τριτ Γουίλιαμς πέθανε στο Ντόρσετ, μετά από θανατηφόρο δυστύχημα με μηχανή. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είμαστε συγκλονισμένοι και πολύ στεναχωρημένοι αυτή τη στιγμή. Ο Τριτ ήταν γεμάτος αγάπη για την οικογένειά του, για τη ζωή του και για την τέχνη του και ήταν πραγματικά υπέροχος σε όλα.

»Είναι όλα τόσο σοκαριστικά αυτή τη στιγμή, αλλά σας παρακαλούμε να ξέρετε ότι ο Τριτ αγαπήθηκε πολύ και βαθιά και είχε τον σεβασμό της οικογένειάς του και όλων όσων τον γνώριζαν. Είμαστε συντετριμμένοι και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της στιγμής καθώς αντιμετωπίζουμε τη θλίψη μας. Σε όλους τους θαυμαστές του, να ξέρετε ότι ο Τριτ σας εκτιμούσε όλους και παρακαλώ συνεχίστε να τον  έχετε μέσα στις καρδιές και τις προσευχές σας».

Το βιογραφικό του Τριτ Γουίλιαμς

Ο Ρίτσαρντ Τριτ Γουίλιαμς γεννήθηκε  την 1η Δεκεμβρίου 1951 στο Rowayton, στο Κονέκτικατ και αποφοίτησε από το Franklin and Marshall College στην Πενσυλβάνια πριν ακολουθήσει την καριέρα του ηθοποιού. Έκανε το ντεμπούτο του στην οθόνη το 1975 με έναν ρόλο στην ταινία «Deadly Hero» πριν πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Hair» σε ηλικία 28 ετών. Kέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην πλέον ανενεργή κατηγορία για το νέο αστέρι της χρονιάς.

Δύο χρόνια αργότερα ήταν ξανά υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε κινηματογραφική ταινία, για την ερμηνεία του στο «Prince of the City» του Sidney Lumet.

Ο Τριτ Γουίλιαμς συμμετείχε ακόμα σε σπουδαίες παραγωγές όπως το «Smooth Talk», το οποίο κυκλοφόρησε το 1985 και του χάρισε μια υποψηφιότητα για το Independent Spirit. Πρωταγωνίστησε επίσης στο «Deep Rising» της δεκαετίας του ’90.

Ο Τριτ Γουίλιαμς απέκτησε μεγαλύτερο κοινό από τη συμμετοχή του στο «Everwood», όπου εμφανίστηκε για τέσσερις σεζόν. Κέρδισε μία υποψηφιότητα στα Screen Actors Guild στην κατηγορία καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική σειρά.

Συμμετείχε συχνά με έκτακτες εμφανίσεις σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων «White Collar», «Chicago Fire», «We Own This City» και «Blue Bloods».

Ο Τριτ Γουίλιαμς ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, τους Γκιλ και Ελινορ Γουίλιαμς.