Σε σοκ παραμένει η Γαλλία μετά την επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο που έπαιζαν παιδιά στο Ανεσί. Ο Σύρος πρόσφυγας, Αμπνταλμασίχ Χ. παραμένει υπό κράτηση ενώ τα δύο από τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν, νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Σε βίντεο από την επίθεση που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ένας νεαρός φαίνεται να παλεύει με τον 32χρονο Σύρο με ένα σακίδιο που φορούσε στην πλάτη και τελικά βοήθησε στη σύλληψή του.

Ο «ήρωας με το σακίδιο» όπως τον αποκαλούν γαλλικά ΜΜΕ, λέει ότι η πίστη του ήταν αυτή που του έδωσε δύναμη να αντιμετωπίσει τον δράστη της επίθεσης,

Ο 24χρονος Ανρί λέει ότι ήταν κοντά στην παιδική χαρά όταν είδε τον 32χρονο να επιτίθεται σε παιδιά μέσα σε καροτσάκι και τη μαμά τους να προσπαθεί να τα προστατεύσει και ένιωσε ότι «ήταν θέλημα θεού να βρεθεί εκεί και να βοηθήσει».

«Δεν βρέθηκα τυχαία εκεί»

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν βρέθηκα εκεί τυχαία. Βρέθηκε στο δρόμο μου ο δράστης και έδρασα ενστικτωδώς. Ήταν αδιανόητο να μείνω άπραγος» λέει στο CNEWS και αναμεταδίδει το Reuters.

Όπως λέει ο «ήρωας με το σακίδιο» υπήρξαν και άλλοι νέοι που βοήθησαν στη σύλληψη του δράστη. «Προσπαθήσαμε να τον τρομάξουμε και να κάνουμε σαφές ότι δεν θα διέφευγε» λέει.

«Έχω ακόμα τις φρικτές εικόνες στο κεφάλι μου και πρέπει να προσπαθήσω να τις μετατρέψω σε κάτι θετικό» καταλήγει ο νεαρός ήρωας της Γαλλίας.