Επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι η πρώην υπουργός «εκβιάζει» τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Στον απόηχο της πολιτικής σύγκρουσης που ξέσπασε για τον μουσουλμάνο υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Οζγιούρ Φερχάτ, με τη Νέα Δημοκρατία, δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταγγέλει ότι «υποστηρίζεται από το τουρκικό προξενείο» στη Θράκη, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «στοχοποίηση» και «κυπατζίδικες» πρακτικές.

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε για μέρες τη μουσουλμανική μειονότητα και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αγνοήσει την ψήφο 20.000 Ελλήνων πολιτών, επενδύοντας στην ένταση και την πόλωση, η κα Μπακογιάννη επισκέφτηκε τη Θράκη προκειμένου να εκβιάσει ανερυθρίαστα τη μειονότητα με τη φράση: ‘αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας πω’»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «με αυτές τις πρακτικές, όπως και τις κυπατζίδικες διαρροές περί ‘πληροφοριών’ και δήθεν ‘μυστικών επισκέψεων’ Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να γυρίσει την περιοχή σε άλλες, σκοτεινές εποχές».

Και καταλήγει πως «θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε δημοκρατικό πολίτη απέναντί του».

Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε σε χωριά της ορεινής Ροδόπης, όπου συναντήθηκε με τους φορείς, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε συζήτηση που είχε με πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε τα εξής:

«Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα πάρα πάρα πολύ. Και δεν το κατάλαβα. Και θέλω να το πω ευθέως. Δεν το κατάλαβα και με φέρατε σε πολύ δύσκολη θέση, με όλους αυτούς που έδινα μάχη, όλο αυτόν τον καιρό, για τα διάφορα θέματα της μειονότητας και κάθε φορά μιλούσα ως πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής και με τους άλλους βουλευτές μαζί. Και αντ΄αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια είναι αυτά που σας λέω. Θέλω λοιπόν βοήθεια. Θέλω στήριξη.

»Διότι εάν εσείς δεν με στηρίξετε, εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω. Έτσι, ξεκάθαρα πράγματα. Διότι πώς να σας στηρίξω εγώ, όταν θα πάω στην Αθήνα, και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που την ξέρουν την μειονότητα και την αγαπούν, όπως την αγαπώ εγώ.

»Θα αρχίσουν να μου λένε, ‘ρε Ντόρα, αυτοί μας μαυρίσανε’. Τώρα η κυβέρνηση θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκάθαρα πράγματα. Το ξέρετε και εσείς, το ξέρω και εγώ. Τους βουλευτές που βγάλατε. Ό,τι βγάλατε, βγάλατε. Τώρα όμως θα βγάλετε κυβέρνηση, θα βγάλετε κόμμα. Και το κόμμα είμαστε εμείς.

»Και ήρθα εδώ, γιατί πραγματικά πέρασα τρία χρόνια με τον κορονοϊό δουλεύοντας το σχέδιο της Θράκης και όταν είδα τα αποτελέσματα στη μειονότητα… Έφερα στα Χανιά 41%, που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ ιστορικά της ΝΔ, ποτέ, ούτε όταν ήταν ο πατέρας μου πρωθυπουργός. Ψηφίζουν τα Χανιά και δεν ψηφίζετε εσείς. Οπότε τώρα τι να κάνω;

»Γι’ αυτό ήρθα εδώ, για να περάσει το μήνυμα. Και πρέπει να περάσει το μήνυμα, ότι χρειαζόμαστε εμείς που κάθε φορά μιλάμε για τη μειονότητα και κάθε φορά κυνηγάμε τα θέματα αυτά, χρειαζόμαστε στήριξη».