O αστέρας του NBA , ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα βάλει τρίποντο αυτό το Σαββατοκύριακο στο μηχανοκίνητο σπορ. Ο κορυφαίος παίκτης θα δώσει την εκκίνηση του θρυλικού 24ωρου αγώνα LeMans, του πιο απαιτητικού στο μηχανοκίνητο σπορ που θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Ιουνίου. Ο Τζέιμς θα έχει την τιμή να σηκώσει πρώτος τη σημαία του λαμπρού αγώνα που φέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής!

Η γαλλική σημαία θα πέσει  το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου , όπου θα κηρυχθεί η εκκίνηση των 24 ωρών του Le Mans.

Στο παρελθόν την εκκίνηση του αγώνα έχουν δώσει προσωπικότητες όπως  ο  Μπραντ Πιτ το 2016, ο Ραφαέλ Ναδάλ το 2018, ο Αλέν Ντελόν και ο Στιβ Μακ Κουίν.

Στη θρυλική πλέον πίστα θα αγωνιστούν 62 αυτοκίνητα ( και 186 οδηγοί) ενώ συμμετέχουν συνολικά επτά κατασκευαστές αυτοκινήτων, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει λάβει μέρος έως σήμερα – στοιχείο που φανερώνει ότι αγώνας αυτός παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ. Η Porsche θα προσπαθήσει να πετύχει την 20ή της νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ η Ferrari, θα κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας μιας και επιστρέφει στο Le Mans μετά από 50 χρόνια απουσίας. Η ιταλική ομάδα, με 75 χρόνια εμπειρίας στον αγώνα θα διεκδικησει μια δέκατη νίκη στο Le Mans, που θα προστεθεί στον κατάλογο των επιτευγμάτων της.

Οι 24 ώρες του Le Mans είναι ο αρχαιότερος αγώνας αντοχής αυτοκινήτων καθώς ο πρώτος αγώνας έγινε στις 26 και 27 Μάιου το 1923 κοντά στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας Le Mans. Ο αγώνας διαρκεί μία ολόκληρη ημέρα – είναι αγώνας αντοχής! – αφού άνθρωποι και μηχανές βρίσκονται στο όριο για 24 ώρες. Οι οδηγοί περνούν το μεγαλύτερο μέρος του γύρου με το γκάζι κολλημένο στο πάτωμα με ποσοστό 85% καθώς η μεγαλύτερη ευθεία έχει μήκος 5 χιλιόμετρα. Σημαντικό στοιχείο ότι στις μεγάλες ευθείες τα αγωνιστικά προσπαθούν να επιτύχουν τη μεγαλύτερη τελική, όπου στο παρελθόν έχουν ξεπεράσει ακόμη και τα 400χλμ/ώρα!