Στην πόρτα της εξόδου ο Νίκολα Μίροτιτς. Δύσκολα θα παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης μετά το πέρας της εφετινής σεζόν. Οι δρόμοι του 32χρονου παίκτη με τη Μπαρτσελόνα αναμένεται να χωρίσουν, καθώς οι Μπλαουγκράνα επιθυμούν μείωση του μπάτζετ.

Μεγάλα τα οικονομικά ανοίγματα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που τελικά έκανε άλλη μια τρύπα στο νερό. Τέταρτη και καταϊδρωμένη στο Final Four του Κάουνας, με τον Μίροτιτς να είναι από τους πρώτους που πληρώνει τη… νύφη.

Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ βρίσκεται σε αναζήτηση νέας μπασκετικής στέγης και όπως είναι λογικό, το ένα σενάριο διαδέχεται το άλλο.

Ο Μίροτιτς ψάχνει το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του και οι ενδιαφερόμενοι είναι κάτι παραπάνω από πολλοί. Μάλιστα, Τούρκος δημοσιογράφος θέλησε να μπλέξει στην υπόθεση και τον Παναθηναϊκό.

Μετά και την έλευση του Εργκιν Αταμάν στην άκρη του πάγκου, είναι δεδομένο πως οι πράσινοι θα επιχειρήσουν βαρβάτες μεταγραφικές προσθήκες για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Και ο Μίροτιτς αποτελεί μια περίπτωση που ενδέχεται να απασχολήσει τους ανθρώπους του τριφυλλιού.

«Νομίζω ότι υπάρχουν δύο δυνατότητες στην Ευρώπη για τον Μίροτιτς. Η πρώτη είναι η Μονακό. Το καλύτερο σενάριο είναι ο Παναθηναϊκός», έγραψε αρχικά ο ο Ανίλ Ουισάλ, με τον συμπατριώτη του, Ουτκάν Σαχίν, να εκτιμά πως ο Εργκίν Αταμάν δεν θα πάει σε μια τέτοια λύση.

«Ακούγεται ο Παναθηναϊκός, αλλά νομίζω ότι ο Μίροτιτς είναι μια ακριβή επιλογή για το αγωνιστικό πλάνο του Αταμάν. Μπορεί να εξασφαλίσει τη συνεισφορά του Μίροτιτς στο γήπεδο με λιγότερα χρήματα», υποστήριξε.

Φυσικά, υπό προϋποθέσεις, το όνομα του Ισπανού παίκτη ενδέχεται να «παίξει» και για τον Ολυμπιακό. Πάντα με το βλέμμα στην αγορά, οι ερυθρόλευκοι, τσεκάρουν για την κατάλληλη ευκαιρία. Και ο Μίροτιτς μπορεί να μπει στην κουβέντα, αν ο Σάσα Βεζένκοφ πάρει τον δρόμο για το Σακραμέντο και τους Κινγκς.

Με τους ανθρώπους των Κινγκς να έχουν σχηματίσει την καλύτερη άποψη για τον Βεζένκοφ, δεν αποκλείεται ο 27χρονος να ετοιμάσει βαλίτσες το καλοκαίρι για τον μαγικό κόσμο του NBA. Σε αυτήν την περίπτωση και με τον Μίροτιτς στην… βιτρίνα των ελευθέρων, είναι πιθανό ένα ερυθρόλευκο μπάσιμο για την απόκτησή του.

Μένει να φανεί λοιπόν αν το μέλλον του 32χρονου βρίσκεται στα ελληνικά παρκέ…