Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 αποτελεί το νέο…όπλο της σκανδιναβικής φίρμας με έμφαση στην άνεση και την τεχνολογική υπεροχή . Το  νέο μικρό SUV μας διαθέτει ένα κομψό εσωτερικό που δημιουργήθηκε με αρχή τη βιωσιμότητα, που θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά όπως το τζιν, το λινάρι και το μαλλί κ.α

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ήχο του μοντέλου, όπου το  soundbar του EX30,  αντλεί έμπνευση από τη σχεδίαση οικιακών συστημάτων ήχου. Ενσωματώνει μία σειρά ηχείων και πλημμυρίζει ολόκληρη την καμπίνα με premium ήχο.

Ειδικότερα, μέσω της ομαδοποίησης διαφορετικών ηχείων σε μία μονάδα, μειώνονται η καλωδίωση και τα άλλα υλικά που απαιτούνται.

Η κεντρική κονσόλα έχει οδηγοκεντρικό χαρακτήρα,  με ένα συρόμενο σύστημα που επιτρέπει να επιλέγετε το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιήσετε τον χώρο. Το επάνω μέρος της ποτηροθήκης μπορεί να προεκταθεί για να φιλοξενήσει τον καφέ ή το smartphone σας ή να ολισθήσει προς τα πίσω παρέχοντας περισσότερο χώρο.

Η κεντρική οθόνη προσφέρει επίσης την επιλογή προβολής «calm», η οποία παρουσιάζει μόνο ζωτικές πληροφορίες, για ακόμη πιο απερίσπαστη οδήγηση. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας την κούραση των ματιών σε μακρινές διαδρομές.

Επίσης, ο οδηγός ενημερώνεται απο το νέο σύστημα infotainment,  με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google που περιλαμβάνει φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, πλοήγηση μέσω Google Maps και τις αγαπημένες εφαρμογές σας στο Google Play. Το EX30 leείναι επίσης το πρώτο μοντέλο Volvo που εξοπλίζεται με ασύρματη λειτουργία Apple CarPlay.

Το σύστημα infotainment παρέχει συνδεσιμότητα 5G, όπου διατίθεται. Με την υποστήριξη του Snapdragon® Cockpit Platforms από την Qualcomm Technologies