Να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τα χρέη στον ΕΦΚΑ, ζητά ο εργατολόγος και συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Τεμπονέρας, καταγγέλλοντας πως από 1η Ιουνίου, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς περίθαλψη, όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τεμπονέρας εγκαλεί την κυβέρνηση (της ΝΔ) για «μέγιστη αναλγησία» καθώς δεν προχώρησε σε «νέα ρύθμιση οφειλών», ενώ ζητά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να «προστατεύσει όπως οφείλει το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών».

ΕΦΚΑ: Πλεόνασμα στον προϋπολογισμό αλλά και 67.000 εκκρεμείς συντάξεις (πίνακας)

Η δήλωση Τεμπονέρα για τον ΕΦΚΑ

Αναλυτικά ο κ. Τεμπονέρας αναφέρει:  «Από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω λήξης της προθεσμίας ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ.

Μετά την κινητή και ακίνητη περιουσία των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και την περίθαλψή τους επιδεικνύοντας μέγιστη αναλγησία. Εδώ και μήνες είχαμε προειδοποιήσει ότι επαγγελματίες και αγρότες πρέπει να πάρουν ανάσα, με μια νέα ρύθμιση οφειλών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής, λύση που θα απαντούσε και στο θέμα της περίθαλψής τους.

Εδώ και τώρα καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση και να προστατεύσει όπως οφείλει το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών».

«Πυρά» και για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Αναφερόμενος στο εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα, ο κ. Τεμπονέρας μιλά για την ανάγκη λήψης μέτρων ώστε «να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα που φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, αναφέρει: «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε για τις εκλογικές του επιδόσεις στο Πέραμα, άλλος ένας εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έχανε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίζονταν σοβαρά.

Οι «καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία, μεταφράζονται σε ανασφάλεια και άθλιες συνθήκες δουλειάς.

Ο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, με επανασύσταση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συχνούς και τακτικούς ελέγχους, για να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα που φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από