Με μια ανακοίνωση από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της η Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους διαχωρίζει την θέση της από το κόμμα ΝΙΚΗ για το οποίο ακούγεται ότι έχει σχέση με μονές στο Άγιον Όρος.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Μονής του Αγίου Όρους το γεγονός ότι ο αδελφός του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου κ.κ. Νικόδημου τυγχάνει υποψήφιος βουλευτής με το εν λόγω κόμμα δεν σημαίνει ότι η Μονή ασχολείται με τις εκλογές.

Όλη η ανακοίνωση

Ως πληρεξούσιοι δικηγόροι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους σας δηλώνουμε ότι συντάκτες ιστοσελίδων με τίτλο «Οι σχέσεις της NIKHΣ με το Άγιο Όρος: Υποψήφιος στις εκλογές ο αδερφός ηγούμενου της Μονής Φιλοθέου – Ο ρόλος της Μόσχας» αναφέρονται κατά τρόπο προδήλως συκοφαντικό στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους, παραπλανώντας το αναγνωστικό κοινό, ότι δήθεν η Ιερά Μονή μας ασχολείται με τις εθνικές εκλογές υποστηρίζοντας συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό, εκ μόνου του λόγου ότι ο αδελφός του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου κ.κ. Νικόδημου τυγχάνει υποψήφιος βουλευτής με το εν λόγω κόμμα, ενώ επεκτείνονται σε ψευδείς αναφορές σε δήθεν «ρόλο» της Μόσχας στα εσωτερικά της Ιεράς Μονής.

Διαψεύδουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα και όσα άλλα αναπαράγουν το ίδιο περιεχόμενο και επισημαίνουμε, ότι είναι δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Προσκαλούμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που πρεσβεύουν το χριστιανορθόδοξο δόγμα στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους, προκειμένου να λάβουν την Ευλογία της Παναγίας καλώντας αυτούς και όλους τους πιστούς να μετάσχουν της ευπρεπείας της Εκκλησίας με τις πρεσβείες της Παναχράντου και Παναμώμου Αγίας Αυτού Μητρός. Εντός των επομένων ημερών θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργός, μετά από τέσσερα έτη διακυβερνήσεως της Ελλάδος, ο οποίος είναι ευπρόσδεκτος στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, κατά καιρούς δε άλλοι αρχηγοί κομμάτων έχουν επισκεφθεί το Άγιο Όρος. Με τις συκοφαντίες και τις ύβρεις τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν δύνανται να επιτύχουν τους άγνωστους σε μας στόχους τους, παρά μόνον ενισχύουν τη δύναμη της πίστεως, διό και έχουμε ορίσει τον υπογράφοντα την παρούσα πληρεξούσιο δικηγόρο προκειμένου όπως ασκήσει τα κατά την νομικήν του κρίσιν δικαιώματα του Νομικού Προσώπου της Ιεράς Μονής ταύτης.

Αθήνα, τη 30 Μαΐου 2023

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους

Θεμιστοκλής Ι. Σοφός

Δ.Ν. – Δικηγόρος