Η 2χρονη είχε χαθεί κοντά σε αρδευτικό κανάλι και έκτοτε ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό της,

Ωστόσο πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το 2χρονο κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε αρδευτικό κανάλι κοντά στο στρατόπεδο ΣΕΤΗΛ στον Πύργο..

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο θάνατος του 2χρονου κοριτσιού οφείλεται σε πνιγμό.

Το χρονικό

Από χθες το μεσημέρι, 29 Μαΐου 2023, χάθηκαν τα ίχνη του 2χρονου κοριτσιού από τον καταυλισμό Ρομά στις αποθήκες του ΑΣΟ, στον Πύργο και έκτοτε άρχισαν έρευνες που συνεχίζονται μέχρι πριν από λίγη ώρα ώστε να βρεθεί το μικρό κορίτσι.

Η μικρούλα διέφυγε της προσοχής των οικείων τους, κοντά σε αρδευτικό κανάλι.

Δηλώσεις στην ΕΡΤ έκανε και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρομά, που αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε απο την οικογένεια του το δίχρονο κοριτσάκι, την προσπάθεια της μητέρας του να το βρεί αμέσως.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες ερευνούσαν από χθες, μια μεγάλη ακτίνα στη δυτική πλευρά του Πύργου, ξεκινώντας από την περιοχή του στρατοπέδου και καταλήγοντας στο αυλάκι κοντά στη Φιλοθέη.

Στις έρευνες, εκτός από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και τους πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου, συμμετείχαν και ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης από την 6η Ε.Μ.Α.Κ. της Πάτρας με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.

Η αγωνία των συγγενών

Την αγωνία τους για την τύχη του δίχρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε από καταυλισμό Ρομά στον Πύργο εξέφρασαν χθες το απόγευμα συγγενείς της μικρής.

Σε δηλώσεις τους, περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές που είδαν το μικρό κορίτσι, σημειώνοντας μάλιστα πως πήγαιναν συχνά τα παιδιά κοντά στο αυλάκι του ΓΟΕΒ για να παίξουν, να πάρουν νερό και να κάνουν μπάνιο και γι’  αυτό είχαν εκφράσει φόβους ότι το παιδί μπορεί να είχε χαθεί στο συγκεκριμένο σημείο.