Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου του 26χρονου Βρετανού τουρίστα στη Ρόδο, ο οποίος έχασε τη ζωή του αφότου χτυπήθηκε από κεραυνό.

Πρόκειται για τον Scott Aaron Seddon, σύμφωνα με την Daily Mail, ο οποίος πέθανε το απόγευμα της Δευτέρας μετά από ηλεκτροπληξία, καθώς τον χτύπησε κεραυνός ενώ κολυμπούσε.

Ο Scott, ο οποίος ζούσε με την αδερφή του Layla και τον πατέρα του Steve σε ένα μεγάλο μπανγκαλόου στο Λίβερπουλ, περιγράφηκε από στενούς φίλους ως «υπέροχο παιδί».

Οι στενοί φίλοι του ανέφεραν ότι ο πατέρας του ήταν καταρρακωμένος για τον θάνατο του γιου του.

Ο δεινός αθλητής, που είχε εκπαιδευτεί ως πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν στο εμπόριο οικοδομών, μιλούσε ελληνικά και ήταν τακτικός στο εξοχικό της οικογένειας.

Ένας οικογενειακός φίλος ανέφερε στη MailOnline: «Μίλησα με τον μπαμπά του και μου είπε ότι ο Scott είχε πάθει ηλεκτροπληξία.

Και πρόσθεσε: «Η αδερφή του πέταξε εκεί χθες το βράδυ για να είναι με την υπόλοιπη οικογένεια. Ο Scott ήταν ένας υπέροχος τύπος και πολύ δημοφιλής.

«Ζούσε στην Ελλάδα με την οικογένεια και μιλούσε ελληνικά. Του άρεσε εκεί, αλλά τώρα πηγαινοέρχονται. Επισκέπτονται εκεί το εξοχικό και μένουν εδώ τώρα».

Ο Σέντον πέθανε στο σημείο παρά τις προσπάθειες της κοπέλας του, και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν.

Ο Βραζιλιάνος Wander Machado δήλωσε στην Rodiaki: «Κολύμπησα για να τον βγάλω έξω. Αλλά μόλις έφτασα στη σανίδα, είδα το σώμα του σκυμμένο και μπρούμυτα στη σανίδα. Το πρόσωπό του είχε γίνει μοβ.

«Αμέσως κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και άρχισα να τον τραβώ στην ακτή».

Έγινε αντιληπτό ότι άλλοι τουρίστες είχαν προτρέψει τον άνδρα να φύγει από το νερό όταν αντιμετώπισε δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα του και άλλοι παραθαλάσσιοι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια αφού τον χτύπησε κεραυνός.

Στη συνέχεια ανασύρθηκε από το νερό από όσους βρίσκονταν στην παραλία και ήταν «ακόμη ζωντανός», σύμφωνα με μάρτυρες