Προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή Ορεστιάδας έλαβαν πριν από λίγο οι 5 συνοριοφύλακες του ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου.

Το πρωί της Παρασκευής στις 10 θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης τους. Να σημειωθεί ότι οι 5 συνοριοφύλακες συνελήφθησαν χθες το πρωί από άνδρες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης.

Τα αδικήματα που τους βαρύνουν, σύμφωνα με το ertnews.gr, είναι της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας και παράβασης του Κώδικα μετανάστευσης παράβασης καθήκοντος και κοινωνικής ένταξης. Οι 5 άνδρες μέχρι την Παρασκευή θα κρατούνται στην Α.Δ Ορεστιάδας.

Τι έφερε στο φως η μέχρι τώρα έρευνα

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έρχονταν σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων από τον περασμένο Οκτώβριο, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί είχαν διευκολύνει σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος άγνωστου αριθμού μεταναστών.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν πάνω από 26.500 ευρώ, πάνω από 2.000 δολάρια και χρήματα άλλων χωρών όπως λίρες Τουρκίας, λίρες Αγγλίας και πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας. Παράλληλα βρέθηκαν 59 κινητά τηλέφωνα και 12 power banks.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο evrosnews.gr, κάποιοι από τους συλληφθέντες εμφανίστηκαν να έχουν πλουτίσει ξαφνικά, αγοράζοντας εκατοντάδες στρέμματα χωράφια, ακριβά γεωργικά μηχανήματα και πολυτελή αυτοκίνητα, προκαλώντας όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες την απορία των συγχωριανών τους καθώς οι κινήσεις τους δεν δικαιολογούνταν από τον μισθό ενός συνοριοφύλακα.