Στο νοσοκομείο των φυλακών νοσηλεύεται εδώ και 4 ημέρες ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης.

Ο Μπελέρι έχει παρουσιάσει καρδιακά προβλήματα και γι’ αυτό τον έστειλαν στο νοσοκομείο των φυλακών.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται και ο Παντελής Κοκαβέσης.

Σημειώνεται πάντως πως δεν κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους.

Φόβοι πως παρατείνεται η κράτησή του

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης, παραμένει στη φυλακή καθώς το δικαστήριο κατά της διαφθοράς στα Τίρανα αποφάσισε την παράταση της κράτησής του με τον ίδιο να έχει ήδη μεταφερθεί στην αλβανική πρωτεύουσα, ενώ εκφράζονται φόβοι πως οι Αρχές της χώρας θα συνεχίσουν να τραινάρουν τις διαδικασίες με σκοπό να περάσει ο χρόνος που δικαιούται να ορκιστεί προκειμένου να χάσει τον Δήμο.

Σύμφωνα με τον αδερφό του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδο, θα πρέπει να περάσουν δύο μήνες από την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη ώστε να ορκιστεί ως δήμαρχος Χιμάρας, ωστόσο ο φόβος όλων είναι πως οι αλβανικές Αρχές θα παρατείνουν την προφυλάκισή του με απώτερο στόχο να μην ορκιστεί και να χάσει τον δήμο Χιμάρας.

«Εάν σε αυτό το διάστημα ο Φρέντι Μπελέρης μείνει στη φυλακή και δεν ορκιστεί χάνει το χρίσμα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA o αδερφός του δημάρχου Χιμάρας, Λεονάρδος Μπελέρης, ο οποίος δήλωσε πως η προφυλάκιση έγινε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

«Δυστυχώς, δεν βλέπουμε να υπάρχει αχτίδα φωτός, γιατί η όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί με το θέμα φυλάκισης και προφυλάκισης, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν σε ένα κράτος δικαίου. Είχαμε μία προφυλάκιση χωρίς στοιχεία, που ήταν τηλεγραφική, με τη δικαιολογία ότι η εισαγγελία της Αυλώνας δεν ήταν αρμόδια για να κρίνει εάν ο Φρέντι Μπελέρης και ο Παντελής Κοκαβέσης θα είναι προφυλακισμένοι ή όχι, με συνέπεια να τον παραπέμψουν στα ανώτατα δικαστήρια στα Τίρανα», είπε αρχικά.

Μάλιστα ο Λεονάρδος Μπελέρης αναφέρθηκε και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Παντελής Κοκαβέσης καθώς είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς πριν από λιγότερο έναν χρόνο και όπως είπε τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία απαιτείται να είναι κοντά στο νοσοκομείο, στο Ωνάσειο.