Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 5 ανήλικοι, που συνελήφθησαν για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών έχοντας ως ορμητήριο τις παλιές φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέας και της ανακρίτριας αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Πρόκειται για τέσσερις 16χρονους και έναν 17χρονο οι οποίοι αντιμετώπισαν τις εξής κατηγορίες: σύσταση συμμορίας, διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, φθορά ξένης περιουσίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανήλικοι χρησιμοποιούσαν τρία δωμάτια στον 6ο όροφο της παλιάς φοιτητικής εστίας και άλλο ένα στον 10ο εκεί όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά.

Οι διαρρήξεις

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 9 διαρρήξεις που είχαν κάνει οι ανήλικοι σε καταστήματα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Μάλιστα συγκεκριμένο κατάστημα στη λεωφόρο Κανελλοπούλου το είχαν διαρρήξει συνολικά έξι φορές αρπάζοντας ποτά και τρόφιμα ενώ άλλο κατάστημα στην Γ. Παπανδρέου το είχαν διαρρήξει δύο φορές αφαιρώντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα είχαν κλέψει και μια μοτοσυκλέτα την οποία στάθμευαν αποκλειστικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.