To νέο ηλεκτρικό της VOLVO, το EX30 θα πατήσει γκάζι με αρωγό την ηλεκτροκίνηση σύντομα και θα φέρει και νέες τεχνολογίες. Μια από αυτές θα προστατεύει τους δικυκλιστές.

Στόχος όσοι ανοίγουν την πόρτα αυτοκινήτου κατά λάθος στην πορεία ενός ποδηλάτη, κάτι που ευθύνεται για έναν σημαντικό αριθμό ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται δικυκλιστές. Αυτά τα συμβάντα αποκαλούνται «ατυχήματα πόρτας» («dooring accidents»).

Προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση αυτών των περιστατικών, το επερχόμενο Volvo EX30 εξοπλίζεται με Door Opening Alert. Το σύστημα μπορεί να σας προειδοποιήσει μέσω οπτικών και ακουστικών ενδείξεων, τον οδηγό ώστε να μην συμβεί το μοιραίο.

Η προειδοποίηση για πόρτα που ανοίγει είναι μία από τις αρκετές λειτουργίες του Safe Space Technology που εφοδιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30, καταδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίον εφαρμόζουμε τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας μας στο νέο μικρό SUV. Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε για να είναι ασφαλές στην πόλη, με τεχνολογία που αποσκοπεί ειδικά στην προστασία των ανθρώπων στα πολυσύχναστα αστικά περιβάλλοντα.