Αποστολή: Κάουνας

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς (όπως και η ομάδα του) είναι ρούκι σε φάιναλ φορ. Όταν όμως του θυμήσαμε την περίπτωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος στην Κωνσταντινούπολη το 1992 με την Παρτίζαν στην πρώτη του συμμετοχή σε φάιναλ φορ πήρε και το τρόπαιο με τρίποντο του Τζόρτζεβιτς στην εκπνοή και τον ρωτήσαμε αν…ονειρεύεται ένα παρόμοιο σενάριο χαμογέλασε:

«Ξέρετε εμένα με ενδιαφέρει να κάνω σωστά αυτά που πρέπει για να νικήσουμε ένα παιχνίδι. Δεν βλέπω τόσο μακριά για το τι μπορεί να έρθει αργότερα γιατί το θεωρώ γρουσουζιά

Τώρα αν καταφέρω να «κλέψω» έστω για μια φορά τη δόξα του άλλου Ομπράντοβιτς και πετύχω ως ρούκι κάτι ανάλογο θα είναι κάτι το απίστευτο»  μας είπε ο κόουτς της Μονακό και εξήγησε ποιο θα είναι το κλειδί του αγώνα.

«Να σταματήσουμε τον Σλούκα. Να μην του επιτρέψουμε να κάνει το παιχνίδι του και να οργανώσει τον Ολυμπιακός όπως αυτός ξέρει. Παράλληλα χρειαζόμαστε εξαιρετική άμυνα για να μην αφήσουμε τον αντίπαλό μας να τρέξει που είναι ένα από τα όπλα του» συνέχισε ο προπονητής της Μονακό ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς με την εθνική Γιουγκοσλαβίας στον αξέχαστο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1995 με τη Λιθουανία.  Τόσο η Ελλάδα όσο και η Λιθουανία (καθώς παίζει επί Λιθουανικού εδάφους με ελληνική ομάδα ) του ξυπνάνε ευχάριστες αναμνήσεις. Πάντως έχει ήδη ξεχάσει τις δύο νίκες που έκανε η ομάδα του στην κανονική περίοδο επί του Ολυμπιακού

«Εννοείται. Εντελώς διαφορετικό αυτό το παιχνίδι που είναι ένας νοκ άουτ ημιτελικός. Θέλουμε να το κερδίσουμε αλλά θα πρέπει να κάνουμε πολλά σωστά πράγματα. Περισσότερα από όσα είχαμε κάνει στα δύο παιχνίδια στα οποία νικήσαμε τον Ολυμπιακό. Ο οποίος έχει τον καλύτερο κόουτς της Ευρώπης, εξαιρετική ομάδα με έμπειρους παίκτες και θα γίνει μεγάλη μάχη. Θα είναι υπέροχο αν καταφέρουμε να νικήσουμε» κατέληξε.