Ανάστατοι εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι στην Κρήτη μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης, με επίκεντρο περιοχή της Μεσαράς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρώτα ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και στη συνέχεια άρχισε να κουνάει.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που νόμιζαν ότι θα ανοίξει η γη στα δύο, όπως αναφέρει το cretapost.

Νέο βίντεο

Σε νέο βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταγράφονται οι εικόνες από το εσωτερικό ενός σουπερμάρκετ, την στιγμή που συμβαίνει ο ισχυρός σεισμός.

Τα ράφια τραντάζονται και κάποια προϊόντα πέφτουν στο πάτωμα. Άνθρωποι που βρίσκονταν εντός του καταστήματος, απομακρύνονται με γρήγορα βήματα από το σημείο.

Από τα βίντεο μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την ένταση και τη διάρκεια που είχε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ.

Δεν μπορούμε να ασφαλή εκτίμηση λέει ο Λέκκας

Στην Κρήτη βρίσκεται, από νωρίς σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, συνοδεία του γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Βασ. Μώκου, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης, με επίκεντρο περιοχή της Μεσαράς.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν 12 σεισμικές δονήσεις από 3 έως και 4,5 ρίχτερ και πως αυτό βοηθά στην εκτόνωση του φαινομένου το οποίο παρακολουθείται, προτρέποντας να μην υπάρχει ούτε πανικός, ούτε όμως και εφησυχασμός.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πώς θα πάει η σεισμική δραστηριότητα, ωστόσο είμαστε σε καλή φάση. Αλλά οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει μέρες» ενημέρωσε ο κ. Λέκκας.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ειπωθεί αν ήταν ή όχι ο κύριος σεισμός και πως το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύγκληση του επιστημονικού οργάνου εκτίμησης σεισμικότητας έπειτα από εντολή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.