Σκληρότερος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Μάλιστα, ο ηγέτης της Συμμαχίας των Έξι προχώρησε στην τοποθέτηση ότι θα διώξει όλους τους πρόσφυγες αν γίνει πρόεδρος, ενώ έκανε προσωπική επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υποψήφιος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά ότι θα περίμενε να έχει έναν πιο θαρραλέο αντίπαλο απέναντί του στις εκλογές, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτή κάνει τις παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

Εκλογές στην Τουρκία: Ποια λάθη στοίχισαν στον Κιλιτσντάρογλου την πρωτιά

Στη συνέχεια αντέστρεψε τις κατηγορίες ότι συνεργάζεται με το ΡΚΚ και έχει επαφές με την τρομοκρατία, λέγοντας ότι ο Ερντογάν ήταν αυτός που έκατσε στο ίδιο τραπέζι με το ΡΚΚ.

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε επίσης τον Ερντογάν ότι οι Γκιουλενιστές ήταν συνομιλητές του το προηγούμενο διάστημα και συνωμοτούσαν κατά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σκληρή γλώσσα κατά των προσφύγων

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα κατά των προσφύγων. «Θα διώξω όλους τους πρόσφυγες την επομένη που θα γίνω πρόεδρος», είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν έκλεψα ποτέ. Θα βγάλω τα μάτια όσων έκλεψαν δημόσιο χρήμα», τόνισε και κάλεσε όσους αγαπούν την πατρίδα να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν.

Τέλος, συνέδεσε την κυβέρνηση με τους βαρόνους ναρκωτικών.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ