Βράδυ Τετάρτης, 8 η ώρα Αγγλίας, ξεκίνησε ο επαναληπτικός ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης, για την ημιτελική φάση του Champions League.

Μια βραδιά, που έμελλε να είναι γεμάτη με μικρές -και μεγάλες- ιστορίες, που όλες μαζί συνθέτουν το χτες και το σήμερα, του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. H ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, δείχνει -πλέον- έτοιμη να κατακτήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε μία χρονιά που ο Καταλανός, έβαλε πολύ… νερό στο κρασί του.

Ο οργανισμός, μπορεί να ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε μεταγραφές, όπως του Γκρίλις, όμως τώρα δείχνει να έχει ωριμάσει. Οι συνεχόμενες εγχώριες επιτυχίες, σε συνδυασμό με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο υπεροχής του Πεπ, έχουν αρχίσει να χτίζουν το ειδικό «βάρος» που χρειάζονται οι φανέλες των μεγάλων ομάδων. Ηγέτες αυτού του συνόλου, οι Ντε Μπρόινε και Γκιντογάν, προσωπικότητες που έβγαιναν μπροστά, σε όλη την διαδρομή των νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Πλέον, έχουν μπροστά τους και τον τελικό Κυπέλλου, έχουν κατακτήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα και το «τρεμπλ» είναι… κοντά.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του επαναληπτικού:

Στις διπλές αναμετρήσεις για τους «8» της διοργάνωσης, με την Μπάγερν Μονάχου, ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να αλλάξει κάτι που δεν διαπραγματευόταν ποτέ. Ουσιαστικά «χάρισε» την κατοχή στους Βαυαρούς, έχοντας 44% και 42% στα δύο παιχνίδια και για πρώτη φορά είχε κάτω από 50% της κατοχή και κατ’ επέκταση του ελέγχου του αγώνα.

Ο Καταλανός τεχνικός, έφτασε τις 100 νίκες στο Champions League, γρηγορότερα από κάθε άλλον. Χρειάστηκε 160 παιχνίδια, όταν μεγαθήρια των πάγκων, όπως Κάρλος Αντσελότι και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, χρειάστηκαν 180 και 184 παιχνίδια αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Πεπ, έφτασε τα 26 αήττητα εντός έδρας παιχνίδια στο Champions League, την ίδια ώρα που κρατούσε για έβδομη φορά ανέπαφη την εστία της, στην φετινή διοργάνωση. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στα μέχρι τώρα 12 παιχνίδια, έχει δεχτεί μόλις 5 γκολ.

Ο δεύτερος κατά σειρά ημιτελικός του Champions League, μπορεί να μην μας έδωσε τις συγκινήσεις που έλειψαν από τη φετινή διοργάνωση, ωστόσο ίσως είναι το σημείο που αλλάζει όχι μόνο ο ίδιος ο Πεπ αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γενικότερα.