Θύμα ξυλοδαρμού από συμμορία ανηλίκων Ρομά στο Μενίδι έπεσε ένας οδηγός ταξί. Ο Διονύσης Σάμπαλης μιλά στο LIVE NEWS για την επίθεση που δέχτηκε μέρα μεσημέρι από ανήλικους Ρομά που του απέσπασαν 650 ευρώ αφήνοντάς τον αιμόφυρτο δίπλα στο ταξί του.

«Το καλό είναι ότι δεν πήραν τηλέφωνο, τάμπλετ και εγώ δεν βρέθηκα σε κανένα χαντάκι. Ίσως ήταν ικανοποιητικό το ποσό γι’ αυτούς γιατί αν ήθελαν να γυρίσουν και να κάνουν τα χειρότερα, μπορούσαν» συγκλονίζει ο οδηγός ταξί.

Το χρονικό

Το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Μαΐου ο κ. Σάμπαλης πήρε μια κούρσα από τον Πειραιά με μοναδική επιβάτη μια νεαρή κοπέλα. «Η κοπέλα που είχα πάρει πρέπει να ήταν στο κόλπο. Έστελνε μηνύματα, τα οποία εγώ δεν κατάλαβα» περιγράφει.

Ανυποψίαστος ακόμη, τη ρώτησε πού πηγαίνουν, έβαλε τον προορισμό στο GPS και ξεκίνησε τη διαδρομή.

«Μπήκαμε σε έναν δρόμο που δεξιά και αριστερά είχε χωράφια. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, σταμάτησα το αυτοκίνητο» λέει ο οδηγός.

Αμέσως επιχείρησε να κάνει όπισθεν με το ταξί, όμως ήταν πλέον αργά. «Κάνοντας όπισθεν το αυτοκίνητο, μαζεύτηκαν 10 – 12 ρομά κάτω των 18 και από την αριστερή πόρτα και από τη δεξιά. Πήραν κλειδιά, σβήσανε το αυτοκινήτου. Και στα ποδιά του συνοδηγού είχα την τσάντα μου».

«Ο ήχος από το κόψιμο της αλυσίδας γύρω από τον λαιμό μου είναι στα αυτιά μου»

«Ο ήχος από το κόψιμο της αλυσίδας γύρω από τον λαιμό μου είναι στα αυτιά μου» συγκλονίζει ο οδηγός ταξί.

Το λάθος του, όπως λέει, ήταν πως αντιστάθηκε όταν ο μόχθος του, τα 650 ευρώ που φυλούσε για να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού και του αυτοκινήτου, θα πέρναγαν στα χέρια ληστών.

«Έκανα το λάθος και αντιστάθηκα. Έριξα μπουνιά στον πρώτο την ώρα που έπαιρναν το πορτοφόλι. Με έβγαλαν έξω. Ένα μαχαίρι το κάρφωσαν στα πλευρά» λέει ο κ. Σάμπαλης.

Η εμπειρία αυτή ήταν τόσο τραγική για τον ίδιο, που σκέφτεται μέχρι και να εγκαταλείψει το ταξί, καθώς πλέον η κατάσταση με τις συμμορίες ανηλίκων έχει ξεφύγει.