Ένα 13χρονο κορίτσι γλίτωσε από επίθεση καρχαρία σε παραλία της Φλόριντα την Πέμπτη, γρονθοκοπώντας πλάσμα.

Η έφηβη, η Έλα Ριντ, είπε στο Local 10 News της Νότιας Φλόριντα, ότι καθόταν στο νερό μέχρι τη μέση, δίπλα σε μια φίλη της, όταν ένιωσε έναν έντονο οξύ πόνο.

Η Ριντ είπε ότι γρονθοκόπησε τον καρχαρία όταν ήρθε πάνω της. Ενώ ο καρχαρίας κολύμπησε μακριά, επέστρεψε σχεδόν αμέσως. «Δεν θα με άφηνε ήσυχη, έτσι έπρεπε να χρησιμοποιήσω το χέρι μου».

Η Ριντ τότε φώναξε για τον αδερφό και τη μαμά της. «Ήταν τρελό γιατί ήταν τελείως καλυμμένη με αίμα σχεδόν από την κορυφή μέχρι τα νύχια, οπότε δεν μπορούσε να δει πραγματικά τι συνέβαινε», παρατήρησε η μητέρα της. «Έτρεμε, αλλά ήταν ήρεμη».

19 ράμματα

Η Ριντ – η οποία έχει πληγές στο στομάχι, το χέρι, το γόνατο και το δάχτυλο – δέχτηκε 19 ράμματα, ανέφερε το Local 10. «Ήμουν κάπως σοκαρισμένη με όλα όσα συνέβησαν, οπότε δεν πόνεσα πραγματικά επειδή η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο», είπε η Ριντ.

Η Φλόριντα είναι η «πρωτεύουσα» όσον αφορά τις επιθέσεις από καρχαρίες, σύμφωνα με το σχετικό διεθνές αρχείο του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Από τις 57 επιθέσεις καρχαρία που καταγράφηκαν το 2022, στη Φλόριντα έγιναν 16.