Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, που κατηγορείται για εξαγορά ψήφων εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής στην Αλβανία.

Την απόφαση προφυλάκισης ανακοίνωσε στο νοσοκομείο Τιράνων το δικαστήριο Αυλώνας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Παντελής Κοκαβέσης είχε μεταφερθεί χθες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων, διότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν ένα χρόνο είχε προβεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Και οι δύο δικαιούνται να κάνουν έφεση σε πέντε μέρες από σήμερα και το εφετείο να αποφανθεί εντός δέκα ημερών. Μεσολαβούν, ωστόσο και άλλα δικαστικά διαδικαστικά.

Ο κ. Μπελέρης θα είναι κανονικά στο ψηφοδέλτιο.

«Κατασκευασμένη πολιτική κατηγορία» εναντίον του Φρέντι Μπελέρη, λέει ο δικηγόρος του

Για παράνομη φυλάκιση και «κατασκευασμένη πολιτική κατηγορία» κάνει λόγο ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος, αποφασίστηκε να παραμείνει υπό κράτηση για άλλες 10 ημέρες.

Ο Φρέντι Μπελέρης είναι υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας και συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης.

«Η εξαγορά ψήφων δεν αποδείχθηκε, αυτό ζητήσαμε από το δικαστήριο καθώς δεν στοιχειοθετείται το επ’ αυτοφώρω. Οι πληροφορίες προήλθαν από άτομο που καθόρισε η αστυνομία. Πρόκειται για πολιτική κατηγορία και κατασκεύασμα. Κατά την ομιλία του εισαγγελέα δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη των λιστών (σ.σ.: των υποτιθέμενων προς εξαγορά ψηφοφόρων). Εκείνη τη στιγμή, ο Μπελέρης έβγαινε από την καφετέρια και ο τρόπος της απαγωγής του απέδειξε ότι στόχος ήταν να βρεθεί κάτι επάνω του, επ’ αυτοφώρω. Αποδείχθηκε ότι δεν βρέθηκε τίποτα. Η εκλογική διαδικασία δεν επηρεάζεται, αντιθέτως ενισχύεται», δήλωσε ο δικηγόρος του, Geni Gjyzari, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, παραθέτουν τη δήλωση του Φρέντι Μπελέρη στην αίθουσα του Δικαστηρίου, ο οποίος τόνισε: «Δεν έχω καμμία σχέση με την κατηγορία, ήμουν με τους συγγενείς μου, τα χρήματα δεν τα είχα για εξαγορά ψήφων».

Να σημειωθεί πως ο ιστότοπος oranews.tv της Αλβανίας προσθέτει ότι, αν τελικά ο Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης, κριθούν ένοχοι, η ποινή κυμαίνεται από ένα έως πέντε χρόνια.