Ένας 29χρονος YouTuber που έριξε σκόπιμα ένα αεροπλάνο, ώστε να κερδίσει περισσότερα views και μετά καθάρισε το σημείο από τα συντρίμμια, θα δηλώσει ένοχος για παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας, σύμφωνα με εισαγγελείς στις ΗΠΑ.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ ανάρτησε βίντεο με τη συντριβή του αεροπλάνου στο YouTube τον Δεκέμβριο του 2021, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για ατύχημα. Το εν λόγω βίντεο μετρά μέχρι σήμερα πάνω από 2,9 εκατ. προβολές.

Κατά την απολογία του ανέφερε ότι γύρισε το συγκεκριμένο βίντεο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας χορηγίας προϊόντων. Σε περίπτωση που καταδικαστεί είναι αντιμέτωπος ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, σύμφωνα με το BBC.

Δείτε το εν λόγω βίντεο

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Τρέβορ Τζέικομπ έφυγε από ένα αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια. Ήταν ο μοναδικός επιβάτης ενώ στο αεροπλάνο είχαν τοποθετηθεί κάμερες. Παράλληλα, ο Τρέβορ Τζέικομπ πήρε μαζί του ένα αλεξίπτωτο αλλά και ένα selfie stick.

«Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά αντίθετα σχεδίαζε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τόσο τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος όσο και το αεροσκάφος» ανέφερε η εισαγγελία των ΗΠΑ.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Εθνικό Δάσος Λος Πάδρες, 35 λεπτά μετά την απογείωσή του. Ο 29χρονος πήγε πεζός στο σημείο και ανέκτησε το υλικό.

Ορισμένοι χρήστες του YouTube αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τη συντριβή, σημειώνοντας ότι ο Τρέβορ Τζέικομπ φορούσε ήδη αλεξίπτωτο και δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ δήλωσε τη συντριβή στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και ισχυρίστηκε αργότερα ότι δεν γνώριζε το ακριβές σημείο.

«Το γνώριζε. Επέστρεψε με ελικόπτερο και απομάκρυνε τα συντρίμμια, τα οποία αργότερα κατέστρεψε» αναφέρει η δήλωση.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο τις επόμενες εβδομάδες. Η άδεια πιλότου που διέθετε, ανακλήθηκε πέρυσι.