Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της παράνομης δόμησης και των αυθαιρεσιών στη Μύκονο.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Μυκόνου σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την αναστολή της άδειας λειτουργίας και τη σφράγιση του Principote στον Πάνορμο.

Είχε προηγηθεί εντολή του υπουργείου Περιβάλλοντος προς τον δήμο, να προχωρήσει στην αναστολή της άδειας λειτουργίας, καθώς σύμφωνα με τον έλεγχο των επιθεωρητών περιβάλλοντος καταγράφηκαν περίπου 40.000 τμ παράνομων κατασκευών.

«Να επιτηρηθεί η σφράγιση»

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος Μυκόνου στην επίβλεψη των επιχειρήσεων που έχουν σφραγιστεί, αλλά παρανομούν και επαναλειτουργού επεσήμανε ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς.

«Ο δήμος Μυκόνου δεν έχει δημοτική αστυνομία, έτσι ζητάμε συνεχώς τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.» τόνισε ο κ. Κουκάς, μιλώντας στην «Καθημερινή», συμπληρώνοντας ότι το 2016 είχε σφραγιστεί ξανά το Principote, όμως λειτούργησε κανονικά.

«Έβγαλε ένα καλοκαίρι με αυτόφωρα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς.

Άδεια και από το υπ. Τουρισμού

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε λάβει άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από την Περιφερειακή Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων του υπ. Τουρισμού, από την οποία οι αρμόδιοι φορείς ζήτησαν επίσης την ανάκλησή της.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Τουρισμού, αυτό έγινε όταν η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε αδειοδοτηθεί και για τη λειτουργία δωματίων φιλοξενίας.

Όπως θεωρείται βέβαιο, η επιχείρηση θα ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων, με στόχο το «πάγωμα» της διαδικασίας.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να μην ανασταλεί η λειτουργία του Principote. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με απώλεια εργασίας 700 άνθρωποι» υπογράμμισε ο δικηγόρος της επιχείρησης, Μιχάλης Φαράντος.

Προχωρούν οι κατεδαφίσεις

Την ίδια ώρα, υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου προχωρά η προετοιμασία για τις κατεδαφίσεις των παρανομιών που έχουν αποκαλυφθεί στη Μύκονο.