Ο Γουόκερ είναι 24 ετών, δεν είναι πια ο πιτσιρικάς που το 2018 επέλεξε ο «μεγάλος» Γκρεγκ Πόποβιτς για λογαριασμό των Σαν Αντόνιο Σπερς. Διανύει την 5η σεζόν του στο NBA και πρώτη στο Λος Άντζελες.

Ήταν ο βασικός σούτινγκ γκαρντ των Λέικερς για μισή σεζόν.  Σίγουρα όμως κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν αυτός που θα οδηγούσε τους Λέικερς στην νίκη με 104-101 επί των Γουόριορς στο Game 4 της σειράς.

Σε ένα παρκέ γεμάτο με αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές και αστέρες της Λίγκας, όπως οι Λεμπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις, Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμσον, ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση ήταν ο Λόνι Γουόκερ. Σημείωσε και τους 15 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, την στιγμή που ολόκληρη η ομάδα των Γουόριορς σημείωσε 17. Όμως αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα του γκαρντ – φόργουορντ από την Πενσυλβάνια. Κατάφερε έστω και σε ένα βράδυ το όνομά του να μπει δίπλα σε αυτό του «θρυλικού» Κόμπι Μπράιαντ.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία του ΝΒΑ, έγινε ο πρώτος παίκτης των Λέικερς που έρχεται από τον πάγκο και σημειώνει 15+ πόντους στην τελευταία και καταληκτική περίοδο αγώνα για τα playoffs μετά τον Κόμπι. Ο Μπράιαντ το είχε διαπράξει ακριβώς την ίδια ημερομηνία( 8 Μαΐου 1997) σε παιχνίδι με αντίπαλο τους Τζαζ, όπου σημείωσε τους 17 από τους 19 πόντους των «λιμνανθρώπων».

Ήταν έτοιμος εδώ και καιρό να αρπάξει την ευκαιρία του

Η απόκτηση του Λόνι Γουόκερ το καλοκαίρι από τους Λέικερς δεν είχε κάνει ιδιαίτερο θόρυβο. Ο Γουόκερ όμως είχε πάει αποφασισμένος στο Λος Άντζελες. Σχεδόν αμέσως χρίστηκε βασικός σούτινγκ γκαρντ της ομάδας με ειδική αποστολή να ανοίγει το γήπεδο για τους Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις , αλλά και για να προσθέσει αθλητικότητα στην ομάδα.

Τον περασμένο Νοέμβριο ήταν εκ των κορυφαίων των Λέικερς, έχοντας 18 πόντους μέσο όρο με 44.1% στο τρίποντο. Τον Δεκέμβριο είχε 12.4 πόντους μέσο όρο με 40.7% στα τρίποντα. Έδινε αυτό που χρειάζονταν οι Λέικερς. Ένας σοβαρός τραυματισμός όμως και οι προσθήκες την τελευταία μέρα των trades στο ΝΒΑ (ΝτιΆντζελο Ράσελ, Μαλίκ Μπίσλι και Τζάρεντ Βάντερβίλντ), περιόρισαν σημαντικά τον ρόλο του, μέχρι που τελικά τον εξαφάνισαν εντελώς.

Όλα αυτά όμως μέχρι χθες και το τέταρτο παιχνίδι με τους «πολεμιστές», όπου ανάγκασε μέχρι και τον Λεμπρόν να μιλήσει για αυτόν μετά το παιχνίδι, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού να του ζητάει επίμονα να σουτάρει. «Δεν θα παίρναμε τη νίκη χωρίς τον Λόνι Γουόκερ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο ».

Πλέον οι Λέικερς απέχουν μόλις μια νίκη από τους τελικούς της δύσης και αν γίνει αυτό θα το χρωστούν σε μεγάλο βαθμό στον Γουόκερ.

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος