Η Formula 1 για δεύτερη χρονιά επισκέπτεται το νεοσύστατο Μαϊάμι. Η παράκτια πόλη της Ανατολικής Αμερικής, με το μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο σε προσέλευση κρουαζιερόπλοιων θα φιλοξενήσει τους 20 πιλότους, όντας μια πίστα που εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων οριζόντων που έχει θεσπίσει και θα θεσπίζει η Liberty Media που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της F1 για τα επόμενα 100 χρόνια ( στα πλάνα της είναι αγώνες Formula1 ακόμη και στην Αφρική! ) .

Είναι μια πίστα με 19 ζόρικες στροφές, έχει μήκος 5,4 χιλιόμετρα και αγκαλιάζει το διάσημο στάδιο «Hard Rock Stadium» των Miami Dolphins.Επίσης, η πίστα έχει κατασκευαστεί σε δημόσιους δρόμους – είναι ουσιαστικά το Μονακό των ΗΠΑ. Λίγα σημεία δίνουν ευκαιρία για προσπεράσεις.

Το «Miami International Autodrome» δίνει την ευκαιρία στους οδηγούς να πατήσουν με τελικές έως και 320 χλμ./ώρα ενώ τα μονοθέσια αναμένεται να κινούνται με… τέρμα το γκάζι για το 58% του γύρου. Συνολικά, στην πίστα για να τηρεί τις προδιαγραφές Formula1 χρειάστηκαν οι εργολάβοι να δαπανήσουν 24.000 τόνους ασφάλτου! Πέρσι, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο  μεγάλος νικητής στο παρθενικό γκραν πρι της περιοχής το 2022. Ο αγώνας είχε δώσει την ευκαιρία στον Σαρλ Λεκλέρ, να τερματίσει στη δεύτερη θέση, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σάινθ, επίσης με Ferrari.

H… εξωτική πίστα του Μαϊάμι με την ψεύτικη θάλασσα είναι η επόμενη στάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula1. Κρίνοντας από τη μέχρι τώρα εξέλιξη, και εκεί αναμένεται η ενδοοικογενειακή διαμάχη ανάμεσα σε Φερστάπεν και Πέρες

Πάντως, μετά το γκραν πρι στο Μπακού την περασμένη Κυριακή, ο Μαξ Φερστάπεν βλέπει ο βασικό του αντίπαλο τον ομόσταβλο του Σέρτζιο Πέρεζ, που δεν αποκλείεται να δώσει μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο  Μεξικανός μετά τη νίκη του στο Αζερμπαϊτζάν μείωσε τη διαφορά του από τον Μαξ Φερστάπεν στους έξι βαθμούς – ο Φερστάπεν έχει 93 και ο Πέρεζ 87!  Ο Ολλανδός πρωταθλητής φαίνεται ότι βρήκε τον μάστορα του, ενδοοικογενειακώς. Στο παρελθόν το συγκεκριμένο δίδυμο έχει περάσει δύσκολες στιγμές, με τον Πέρεζ να φανερώνει δημοσίως την αντίθεση του για τον Φερστάπεν, την στιγμή που ο Κρίστιαν Χόρνερ – αφεντικό της Red Bull  – δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα κερδίζει το πρωτάθλημα εκ των δύο πιλότων της ομάδας αναφέροντας ότι είναι και οι δύο ελεύθεροι να παλέψουν για το πρωτάθλημα.  Η κόντρα των δύο οδηγών της Red Bull έχει συμβάλλει ώστε η  πρωταθλήτρια να έχει σχεδόν τους διπλάσιους βαθμούς από τη δεύτερη στην κατάταξη Aston Martin, που έχει ως υπερόπλο της τον Φερνάντο Αλόνσο.