Το Nissan Ariya απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων, στις δοκιμές  στο Green NCAP. Το Green NCAP είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός που στοχεύει να αναδείξει το έργο εκείνων των κατασκευαστών αυτοκινήτων και μοντέλων που υπερβαίνουν τις ελάχιστες απαιτήσεις βιωσιμότητας στην κινητικότητα.

Το νέο ηλεκτρικό πέρασε με επιτυχία τις αυστηρές δοκιμασίες α δοκιμών του Green NCAP που αναλύει λεπτομερώς όλες τις πτυχές των “διαπιστευτηρίων βιωσιμότητας» ενός αυτοκινήτου. Η δοκιμή περιλαμβάνει 3 ξεχωριστές ενότητες: τις δοκιμές καθαρού αέρα, τις δοκιμές ενεργειακής απόδοσης και τις  δοκιμές αερίων θερμοκηπίου. Αυτά τα τεστ χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για τον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας ενός μοντέλου.

Το μηδενικών ρύπων Nissan Ariya ήταν φυσικό επόμενο να επιτύχει το 10/10 στη δοκιμή Clean Air Index. Σε αυτή τη δοκιμή περιλαμβάνονται οι κορυφαίες βαθμολογίες τόσο στο Εργαστηριακό Τεστ, όσο και στις Δοκιμές στον Δρόμο. Στο Δρόμο πραγματοποιήθηκε σε κρύο καιρό στους -1°C και η κατανάλωση του Ariya ήταν περίπου 24 kWh/100 km.