Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποκαλύπτονται από αστυνομικές πηγές, μετά τη σύλληψη του ενός 48χρονου και του 40χρονου αδελφού του.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι σήμερα, από τα οποία προκύπτει και ο ρόλος τριών ακόμη προσώπων εκτός από τους δύο συλληφθέντες.

Για τα τρία αυτά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην δικογραφία, δεν υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία που θα μπορούν να οδηγήσουν σε συλλήψεις.  Ωστόσο αυτό, μπορεί να αλλάξει τις επόμενες ημέρες δεδομένης και της απολογίας των δύο συλληφθέντων  την ερχόμενη Τετάρτη στον ανακριτή.

Πώς έφτασαν στην σύλληψη των δύο αδερφών

Οι Αρχές ψάχνοντας όλα τα στοιχεία εντόπισαν μια υπόθεση του 2015 η οποία αφορούσε κύκλωμα εκβιαστών.

Για εκείνη την υπόθεση του 2015, υπήρχαν διάφορα στοιχεία και καταθέσεις που βγήκαν στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας που είχε γίνει τότε.

Το ένα από τα δύο αυτά άτομα, φέρεται να είναι, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο οδηγός του σκούτερ μάρκας «Beverly» που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία.

Το άλλο άτομο -σύμφωνα με τις ενδείξεις των αστυνομικών- εξετάζεται ότι μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός και «συντονιστής» της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γιώργου Καραϊβάζ. Αυτό το πρόσωπο φέρεται να είναι ο λεγόμενος «Θαμνάκιας».

Ποιος πάτησε την σκανδάλη

Σύμφωνα με πληροφορίες του προέδρου Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργου Καλλιακμάνη, το άτομο που φέρεται να εκτέλεσε τον Γιώργο Καραϊβάζ είναι το άτομο που κάθεται πίσω από τον οδηγό του μηχανάκι.

Ο επιβάτης από το μηχανάκι φαίνεται σε ένα σημείο να κατεβαίνει από αυτό και να ανεβαίνει στο λευκό βαν.

Δείτε τι είπε ο Καλλιακμάνης στο Mega:

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τον δολοφόνο

Όπως αποκάλυψε το in ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προχωρούσε σε παραπλανητικές τηλεφωνικές συνομιλίες , προκειμένου να δείξει ότι δεν γνωρίζει μεγαλοποινικό για τον οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι ο εντολέας της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία για το παρασκήνιο της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021 στον Άλιμο, περιέχονται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛΑΣ που αποκάλυψε το in.

Ένα από τα στοιχεία που φαίνεται να αναδεικνύονται λοιπόν στο έγγραφο είναι η προσπάθεια του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού να δείξει ότι δεν γνωρίζει έναν άλλο Έλληνα ποινικό που θεωρείται ότι ίσως είχε ρόλο καθοδηγητή στην δολοφονία του δημοσιογράφου.

Το λευκό βαν

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εντόπισαν το λευκό αυτοκίνητο, που ακολουθούσε τις κινήσεις των δύο δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου, οι οποίοι αποχώρησαν από το σημείο με μηχανάκι.

Το συγκεκριμένο όχημα ήταν και αυτό που οδήγησε στη σύλληψη των δύο πρώτων εμπλεκόμενων στην υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ. Όπως αποκαλύφθηκε το λευκό βαν ανήκει στην εταιρεία της συντρόφου ενός εκ των δύο δραστών και το οδηγούσε ο ένας από τους συλληφθέντες.

Το βαν, σύμφωνα με πληροφορίες από την ertnews.gr, κατεγράφη για πρώτη φορά στον Άλιμο της ημέρα της δολοφονίας (9-4-2021), στις 12:57 ενώ το σκούτερ μετά από 16 λεπτά, στις 13:13.

Για πέντε λεπτά από τις 13:13 έως τις 13:18 το σκούτερ, στο οποίο επιβαίνει μόνον ο οδηγός καταγράφεται να κινείται στις οδούς: Ταξιαρχών, Μεγίστης, Υψηλάντου, και Παρθενώνος.

Τα δύο οχήματα χάνονται και στις 14:15 καταγράφεται και πάλι το σκούτερ, αυτή τη φορά και με τον συνεπιβάτη, να κινείται στην οδό Υψηλάντου προς το σημείο της δολοφονίας.

Προχωρούν σε κατόπτευση του χώρου, αποχωρούν και προσεγγίζουν και ξανά τη στιγμή της άφιξης του δημοσιογράφου στις 14.20.

Μετά τη δολοφονία το σκούτερ καταγράφεται από κάμερες σε δύο σημεία της οδού Μεγίστης να κινείται με δύο άτομα, ενώ αμέσως μετά από την κάμερα ασφαλείας τρίτου σημείου στην ίδια οδό στις 14:22:07 διακρίνεται μόνο οδηγός.

Στην ίδια κάμερα της οδού Μεγίστης, μετά από 55 δευτερόλεπτα και συγκεκριμένα στις 14:23:02  καταγράφεται να διέρχεται από το σημείο το βαν με ίδια κατεύθυνση προς τη Λ. Ποσειδώνος.

Το βαν καταγράφεται για τελευταία φορά στη Λ. Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω ενώ το σκούτερ στη Λ. Κηφισού στο Αιγάλεω.

Τα κινητά

Εκτιμάται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο Κινητά με αριθμούς «φαντάσματα». Αυτοί οι αριθμοί παρουσίασαν μεταξύ τους επικοινωνίες μία ημέρα πριν τη δολοφονία και την ίδια στον τόπο του εγκλήματος.

Πρώτη φορά ενεργοποιήθηκαν οι δύο αυτές τηλεφωνικές συνδέσεις στις 5 Απριλίου 2021. Τα δύο αυτά κινητά αγοράστηκαν στις 2-4-2021 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα.

Παράλληλα από τα δεδομένα των εταιρειών τηλεφωνίας αξίζει να σημειωθεί διαπιστώθηκε ότι η τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος, με τα στοιχειά του, τόσο στις 8-4-2021 όσο και στις 9-4-2021 παρουσιάζει παύση ενεργητικής δραστηριότητας, τις επίμαχες ώρες.