Γερμανικά και βρετανικά καταδιωκτικά αναχαίτισαν τρία ρωσικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους αεροσκάφος αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς πέταγαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική Πολεμική Αεροπορία.

Τα τρία αεροσκάφη, δύο μαχητικά Σουχόι Su-27 κι ένα αεροσκάφος αναγνώρισης Ιλιούσιν, της σειράς Il-20, είχαν κλειστούς τους πομπούς τους που ενημερώνουν για τη θέση τους. Αναχαιτίστηκαν από καταδιωκτικά Eurofighter των δυο κρατών μελών του NATO.

Δεν διαθέτουν καταδιωκτικά

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δεν διαθέτουν δικούς στους στόλους καταδιωκτικών· ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εγγυάται την ασφάλεια του εναέριου χώρου των τριών άλλοτε σοβιετικών δημοκρατιών, οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία, αφότου έγιναν μέλη του το 2004.

Στις αρχές του Απριλίου, έπειτα από οκτώ μήνες, ο γερμανικός στρατός παρέδωσε την εναλλασσόμενη διοίκηση της αποστολής αυτής στον βρετανικό. Πάντως η Λουφτβάφε –η γερμανική Πολεμική Αεροπορία– θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στη RAF τον υπόλοιπο Απρίλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ