Mερικά επαγγελματικά μοντέλα δεν χρειάζονται συστάσεις. Εχουν δημιουργήσει τη δική του ιστορία στις μεταφορές και έχουν κατακτήσει τους επαγγελματίες που έχουν ένα διαφορετικό κριτήριο αξιολόγησης των βαν ή των φορτηγών – με γνώμονα τις μεταφορικές ικανοτητες τους. Όπως το νέο Renault Trafic Vans που από το το 1980, έχει πουλήσει 2,2 εκατομμύρια  σε 50 χώρες παγκοσμίως.

Σημερα, το  Renault Trafic Van έχει νέα εμφάνιση, πιο σύγχρονο τεχνολογικό υπόβαθρο και μια πλούσια γκάμα σε εκδόσεις.

Ειδικότερα, το εσωτερικό του Renault Trafic Van είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, με την καμπίνα του να είναι εντελώς καινούργια.  Παραπέμπει σε επιβατικό με την έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών και τον πίνακα οργάνων, να αποτελούν το δεξί χέρι του οδηγού στα καθημερινά δρομολόγια. Νέο είναι και το τιμόνι του .Επίσης στο ταμπλό του νέου Trafic Van ενσωματώνεται το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK με οθόνη αφής 8 ιντσών, με ή χωρίς ενσωματωμένη πλοήγηση. Το Renault EASY LINK προσφέρει δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης για το συγχρονισμό με Android Auto και Apple CarPlay.

Στο σημείο αιχμής το νέο γαλλικό βαν , που είναι οι μεταφορικές ικανότητες του, το γαλλικό βαν προσφέρει συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 88 λίτρα (19,7 λίτρα στην κεντρική κονσόλα, 14,6 λίτρα στις πόρτες και 54 λίτρα κάτω από την έδρα του καθίσματος). Επίσης διαθέτει και το συρτάρι «EasyLife», του οποίου ο έξυπνος μηχανισμός ανοίγματος διευκολύνει πολύ τον οδηγό να έχει πρόσβαση σε ένα χώρο 6,6 λίτρων.

Το Trafic Van ήταν το πρώτο επαγγελματικό όχημα που προσέφερε το «κινητό γραφείο». Με την αναδίπλωση του μεσαίου καθίσματος, η πλάτη του μετατρέπεται σε γραφείο (με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης σημειώσεων), ή τραπέζι που χρησιμοποιείται στα μεσημεριανά διαλείμματα.

Οι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν σε δύο επιλογές μήκους (5,08 και 5,48μ.) και δύο ύψη (1,967 και 2,498μ. με όγκο φόρτωσης (σε έκδοση κλειστού van) που κυμαίνεται από τα 5,8 έως και τα 8,9μ και με μήκος χώρου φόρτωσης έως και 4,15μ. (στην επιμηκυμένη έκδοση L2 με τη θυρίδα φορτίων «μεγάλου μήκους», που βρίσκεται στο διαχωριστικό της καμπίνας)

Η γκάμα κινητήρων αποτελείτε από τον  αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro6 D Full, κινητήρα ντίζελ  2.0L Blue dCi  – ο κινητήρας αυτός διαθέτει επιπλέον 5 έως 15 ίππους, αλλά και 10 έως 20 Nm ροπής περισσότερα σε σχέση με το παλαιότερο μοντέλο.

Το βασικό μοντέλο είναι εξοπλισμένο με σύστημα Stop & Start σε εκδόσεις από 110, 130 και 150 ίππους.