Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, δύσκολα αποφεύγεις τις προσωπικές συνεντεύξεις. Όταν δε πλασάρεσαι και ως ζεν πρεμιέ, οι ερωτήσεις μπορεί να γίνουν ακόμη πιο προσωπικές.

Άλλωστε πώς… πουλάει ένας ζεν πρεμιέ τον εαυτό του στο κοινό; Μιλώντας περί έρωτος.

Αρκετά όμως με τους προλόγους…

Πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία εξακολουθεί να παραμένει η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό με θύμα δικηγόρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Λεπτομέρειες δεν ξέρουμε ακόμη, αφού οι βελγικές αρχές κρατούν ακόμη την δικογραφία στα συρτάρια τους χωρίς να μπορούν να την κοινοποιήσουν σε κανέναν, μέχρι να αρθεί και επίσημα η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη.

Οι απόψεις του για τον έρωτα

Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής τα τελευταία χρόνια, έχει κληθεί να μιλήσει πολλές φορές για την προσωπική του ζωή και κατ’ επέκταση για το πώς βλέπει εκείνος τον έρωτα.

«Όταν βλέπω ερωτευμένους που χτυπάει άσχημα ο έρωτας, δηλαδή κάπου δημιουργείται ένα σαν να λέμε ατύχημα ασυνεννοησίας, πονάει τόσο πολύ και στους δύο που δικαιολογείται οτιδήποτε κι αν κάνεις»,  έλεγε στην Ναταλία Γερμανού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην προσπάθειά του να πείσει για την άποψή του αυτή, συμπλήρωσε ότι: «όπως έλεγε και ο Σωκράτης, τα μοναδικά εγκλήματα που μπορεί να συγχωρέσει ο άνθρωπος είναι τα εγκλήματα περί έρωτος».

«Θα μιλήσω λοιπόν για τα ερωτικά πειράγματα που φτάνουν στο σημείο που πιστεύεις ότι είναι καταστροφικά, ότι τελειώνει ο κόσμος. Δεν ένιωσα ποτέ τέτοια ένταση ούτε στο κομμάτι της υγείας. Στο ένα ατύχημα νόμιζα ότι «φεύγω” (σ.σ. αναφέρεται σε ένα τροχαίο που είχε στο παρελθόν με την μηχανή του). Ούτε τότε δεν ένιωσα τέτοια ένταση, ενώ νόμιζα ότι «φεύγω», τέλος η ζωή εδώ. Ο έρωτας είναι χειρότερος. Όταν βλέπω ερωτευμένους και βλέπω ότι γίνεται ένα «ατύχημα ασυνεννοησίας”, θεωρώ ότι δικαιολογείται οτιδήποτε κι αν κάνεις».

«Είναι σαν το παιδί που ζητάει παγωτό και δεν του δίνουμε…»

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς βιώνει την απόρριψη, ο ευρωβουλευτής είχε απαντήσει:

«Έχω χτυπηθεί τρεις φορές δυνατά από τον έρωτα -πολύ δυνατά- που έλεγα πώς και η ζωή να τελειώσει τώρα, εντάξει. Στην αρχή νόμιζα ότι με πείραζε η απόρριψη, μετά κατάλαβα ότι αυτό που «χτυπάει» δεν είναι απλώς ένας εγωισμός, που στην αρχή αυτό που καταλαβαίνεις είναι ο εγωισμός. Προχωρώντας είναι πράγματα που έχεις μέσα σου από μικρό παιδί. Είναι κάποιες μνήμες που δεν θυμάσαι ότι τις έχεις αλλά λειτουργούν μέσα σου. Όταν αυτό το παιδί πληγώνεται δεν έχουμε τη σύνδεση που θέλουμε να του μιλήσουμε. Είναι σαν το παιδί που ζητάει παγωτό και δεν του δίνουμε και κλαίει συνέχεια μέχρι να του περάσει» έλεγε.

«Όταν βγαίνεις από την κατάσταση του έρωτα νιώθεις ότι έχεις κάνει μεγάλες καταστροφές»

Ο Αλέξης Γεωργούλης τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε στην Κύπρο για τις ανάγκες γυρισμάτων σειράς που θα προβαλλόταν στο βρετανικό Channel 5.

Η κάμερα της εκπομπής «Ήρθε κι έδεσε» και η δημοσιογράφος Άννα Κριθ συνάντησαν τον ηθοποιό, όπου μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στον έρωτα και στις καταστροφικές του επιπτώσεις.

«Παρελθόν και μέλλον είναι η αγάπη, ο έρωτας είναι το παρόν. Όταν συντονιζόμαστε για το εδώ και τώρα, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι το φαινόμενο του έρωτα. Δεν σε ενδιαφέρει όταν είσαι ερωτευμένος τι ήτανε και τι θα γίνει […] Στον έρωτα όμως μπορεί να είσαι πάρα πολύ ερωτευμένος τώρα και την επόμενη στιγμή να το έχεις χάσει. Όταν ερωτεύεσαι θυσιάζεις και καταστρέφεις πολλά πράγματα που έχεις “χτίσει”. Μπορεί να είναι η δουλειά σου, μπορεί να είναι φιλίες, μπορεί να είναι χίλια δυο πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Δείτε το σχετικό βίντεο: