«Δικηγορίνα, ανύπαντρη, σε ηλικία γάμου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αυτό και να κάνει τζιζ, για μένα ως γυναίκα, άχρωμη, αόσμη, συνηθισμένη, σε σχέση με τις κούκλες του κινηματογράφου, βιάστηκε μέσα σε σχέση; Η δικαιοσύνη ξέρει. Πολλά πολιτικά παιχνίδια

«Να πέσει θύμα βιασμού ο Γεωργούλης από γυναίκα ναι το αντίθετο όχι!!! Το 90% των γυναικών να ρωτούσε κανείς «θες να πας με τον Γεωργούλη» θα σου έλεγε ναι. Πέντε ζεν πρεμιε έχουμε στην Ελλάδα Γεωργούλη, Γκλέτσο, Παπακαλιάτη; Να υπάρχει και κοινός νους. Μέτρο. Νισάφι πια. Ο χαρωπός Αλέξης που πήδαγε από την χαρά του έξω από το Ευρωκοινοβούλιο ως παιδί Μίστερ Τζέκιλ και Χάιντ, κακοποιητής; Μια δικηγόρος, υψηλά ιστάμενη στο ΠΑΣΟΚ, πριν τις εκλογές και ενώ είχε σχέση με τον Γεωργούλη σκάει αυτή την είδηση; Ο λόγος της εναντίον του δικού του. Εμένα πιο πολύ μου φαίνεται σαν μια ιστορία που δεν είχε χαπυ έντ, ότι δεν της έβαλε την κουλούρα, δεν έκαναν παιδί, αυτός πολιτικός, αυτή πολιτικός, λεφτά, δόξα και προτίμησε να είναι ελεύθερος η μια άλλη σχέση και εκείνη τα πήρε στο κρανίο».

Αυτά γράφτηκαν σε ένα μόνο post στο facebook και είναι ελάχιστα από όσα έχουν γραφτεί στα social media τις τελευταίες ημέρες.

Δεν θα κρίνω τον άνθρωπο που έγραψε τα παραπάνω, είναι και γυναίκα μάλιστα. Η ζωή κρίνει τους ανθρώπους, εκτός της Δικαιοσύνης.

Αλλά θα κρίνω το ύφος, τις σκληρές, πατριαρχικές αντιλήψεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας και που τις ενστερνίζονται – δυστυχώς- και γυναίκες. Και που αυτές οι αντιλήψεις είναι που δημιουργούν κακοποιητικά περιβάλλοντα και οδηγούν σε εγκλήματα.

Αντίληψη πρώτη: Ο Γεωργούλης είναι ωραίος, ζεν πρεμιέ… άρα μπορεί να «πάει» με όποια θέλει.

Συγκλονιστικό. Αφού κάποιος είναι ωραίος, διάσημος, ηθοποιός, έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει τα συναισθηματικά ή σεξουαλικά του ένστικτα με όποια γουστάρει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί «το 90% των γυναικών στην Ελλάδα αν τις ρωτούσες αν θέλουν να πάνε με τον Γεωργούλη θα έλεγαν ναι». Και πιο πιθανό είναι να πέσει θύμα βιασμού ο Γεωργούλης επειδή είναι ωραίος, παρά να είναι αυτός θύτης, κάτι που θα κρίνουν οι αρχές.

Αν αυτό δεν είναι ντροπή για τον σύγχρονο κόσμο μας και για τον πολιτισμό μας, τότε τι να πούμε. Αν αυτό δεν είναι ακραίος σεξισμός και υποβιβασμός των γυναικών που «πάνε» με τους ζεν πρεμιέ, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Αντίληψη δεύτερη: Δικηγορίνα, ανύπαντρη, σε ηλικία γάμου που είναι και άχρωμη, άοσμη, συνηθισμένη σε σύγκριση με τις… κούκλες του κινηματογράφου.

Από πού να το πιάσεις και τι να αφήσεις. Αυτή… η ανύπαντρη που θέλει γάμο και προσπάθησε να «τυλίξει» τον ωραίο και διάσημο Γεωργούλη. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και σε σχέση με τις κούκλες που συναναστρέφεται (και συνουσιάζεται) ο ηθοποιός τι είναι αυτή; Μια άχρωμη και άοσμη.

Ούτε στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας τέτοιες αντιλήψεις. Για τις γυναίκες που φτάνουν σε κάποια ηλικία και θέλουν να παντρευτούν, για τους άντρες που αντιστέκονται στις πιέσεις των γυναικών για γάμο και τελικά για την… εκδίκηση επειδή δεν έβαλε στεφάνι στα κακόμοιρα τα θηλυκά.

Αντίληψη τρίτη: Δικηγορίνα, υψηλά ιστάμενη στο ΠΑΣΟΚ, πριν τις εκλογές σκάει αυτή η είδηση. Αρα παίζονται πολιτικά παιχνίδια.

Ασχετο αν αυτό το κορίτσι κατήγγειλε πριν από τρία χρόνια τον βιαστή της (όπως η ίδια υποστηρίζει). Ασχετο αν μάζεψε τα κομμάτια της, έκανε ιατρικές εξετάσεις, έχει όλα τα στοιχεία από το 2020 και η είδηση δεν βγήκε από την ίδια αλλά από το Ευρωκοινοβούλιο.

Για κάποιους είναι «στημένη» δουλειά για να ζημιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και για να παραιτηθεί ο κολοσσός της πολιτικής Αλέξης Γεωργούλης.

Δηλαδή δεν περνά στο μυαλό κάποιων ότι δεν μπορεί να είναι όλα πολιτικά παιχνίδια. Ότι δεν μπορεί να έχουμε συνωμοσίες για το παραμικρό. Ότι ναι, υπάρχουν και βιασθείσες, υπάρχουν και βιαστές και η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει.

Αντίληψη τέταρτη. Η εκδίκηση που λέγαμε. Επειδή δεν της έβαλε την κουλούρα τον κατήγγειλε για βιασμό. Επειδή δεν είχε χάπι εντ η σχέση με έναν πλούσιο, ωραίο, διάσημο που ήθελε να είναι ελεύθερος κι όχι παντρεμένος, τα… πήρε στο κρανίο.

Πραγματικά ό,τι και να πει κανείς χάνει τα λόγια του μπροστά σε τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις που εξευτελίζουν γυναίκες. Από τις πιο απλές, καθημερινές γυναίκες μέχρι τις πιο πετυχημένες.

Εμφανίζεται η γυναίκα ως αρπακτικό, που το μόνο που θέλει είναι να παντρευτεί έναν πλούσιο, δημοφιλή και ωραίο. Που αν δεν πετύχει το σκοπό της… ρίχνει και μια καταγγελία για βιασμό για να τον εκδικηθεί αυτόν τον ωραίο και χαρωπό ηθοποιό που είναι πάντοτε καλό παιδί.

Κι αυτή η γυναίκα – αρπακτικό, έχει πολιτικές βλέψεις φυσικά, μπορεί να θέλει να γίνει και γνωστή επειδή είναι… άσημη, και μπορεί να της είπαν από το κόμμα «σκίσε τώρα τον Αλέξη (Γεωργούλη) για να καταστρέψουμε τον άλλον Αλέξη (Τσίπρα) και να κάνουμε και συμμαχία με τη ΝΔ».

Τραγικά πράγματα που λέγονται από ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας.

Εκατοντάδες λεκτικοί κακοποιητές που βγάζουν όλο το μίσος τους μέσα από τα social media. Και που δεν αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν σε μια διαρκή προσπάθεια που γίνεται ώστε αυτός ο κόσμος να γίνει καλύτερος. Κυρίως για τις γυναίκες.