Σοκ προκαλεί η ένοπλη ληστεία στην Ακρόπολη με θύμα τον 18χρονο Δημήτρη, ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του. Ο 18χρονος  βρέθηκε στην περιοχή με τους φίλους του, όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από δύο 17χρονους, γνώριμους στις Αρχές.

Ο ανήλικος, που κατάφερε δολοφονικά χτυπήματα στον λαιμό και την κοιλιά του Δημήτρη, συνελήφθη στο σπίτι του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, ομολόγησε και  υπογράμμισε ότι μετάνιωσε για την πράξη του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από το θύμα.

Διέφυγε τον κίνδυνο ο 18χρονος

Τον αναγνώρισαν μέσα από φωτογραφίες σεσημασμένων οι φίλοι του Δημήτρη, ο οποίος πλέον έχει αποσωληνωθεί και βρίσκεται σε δωμάτιο της Β’ χειρουργικής κλινικής του Ερυθρού Σταυρού ενώ χρειάστηκε τέσσερις φιάλες αίμα για να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί που χειρούργησαν τον 18χρονο, υπήρξε σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του, από τα χτυπήματα που του κατάφερε ο 17χρονος.

Οι γιατροί του του «Ερυθρού Σταυρού» διέγνωσαν τραυματισμό δια νύσσον αντικείμενο στον τράχηλο και στην κοιλιακή χώρα σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στην λαγόνιο αρτηρία, τραύματα τα οποία είναι απειλητικά για τη ζωή του και ήταν πιθανό να είχαν θανατηφόρο αποτέλεσμα ειδικά εάν το τραύμα στην περιοχή του τραχήλου είχε χτυπήσει αγγείο».

Πλέον  οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, με τον ίδιο να προσπαθεί να επικοινωνήσει όλο και περισσότερο με το οικογενειακό του περιβάλλον και να περιγράψει τι ακριβώς έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

«Είναι σταθερά καλύτερα, κοιμήθηκε ήρεμα το βράδυ, πέρασε ο γιατρός και μας είπε ότι πάει καλά. Εχθές ξεκίνησε να μου λέει κάτι αλλά κουράζεται πολύ, δεν μπορεί να μιλήσει. Ταράζεται αφενός, αφετέρου είναι τα φάρμακα, είναι το οξυγόνο και του είπα έχουμε χρόνο» ανέφερε η μητέρα του 18χρονου.

«Έζησα από θαύμα»

Ο 18χρονος, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο στο Star, υποστήριξε ότι ζει από θαύμα. «Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε.

«Δεν μπορώ να πιω νερό και είναι πολύ δύσκολο γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά», είπε.

Αναφορικά με την αντίδρασή του την ώρα που έγινε το περιστατικό ο νεαρός τόνισε: «Δεν πρόλαβα και πολλά. Πήγα να προσπαθήσω να ξεφύγω και δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς που είχαν τους φίλους μου δίπλα μου εκείνη τη στιγμή».

Μεταξύ άλλων, ο νεαρός ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους γιατρούς αλλά και τον φίλο του που του έσωσε τη ζωή. «Είναι όλοι στο πλευρό μου», σημείωσε.

Στις καταθέσεις τους, οι φίλοι του Δημήτρη, αναφέρουν ότι ο 17χρονος,  κρατούσε τον φίλο τους με το μαχαίρι στο λαιμό, απειλώντας τους ίδιους να του δώσουν τα τσαντάκια και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ προσπαθούσε να αρπάξει το τσαντάκι του Δημήτρη, που το είχε χιαστί. Ο άλλος ανήλικος επιχείρησε και εκείνος να ακινητοποιήσει έναν 18χρονο φίλο τους από τη Βουλγαρία, ενώ άλλοι δύο φίλοι τους έτρεξαν να διαφύγουν.

Όταν ο Δημήτρης επιχείρησε να φύγει, τότε ο 17χρονος τον μαχαίρωσε.

Τι υποστηρίζει ο ανήλικος δράστης – Έβαλε τα ματωμένα ρούχα στο πλυντήριο

Στην κατάθεσή του ο 17χρονος δράστης αναφέρει: «Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Όταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο».

«Του τράβηξα το τσαντάκι του όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά» συμπλήρωσε ο 17χρονος, τονίζοντας ότι το τσαντάκι του θύματος το πήρε ο συγκατηγορούμενός του –επίσης 17χρονος.

Όπως πρόσθεσε ο 17χρονος, στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, όπου και έβαλε τα ματωμένα ρούχα του στο πλυντήριο, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. «Την ώρα που τρέχαμε πέταξα το μαχαίρι. Πήρα το μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Έβγαλα τα ρούχα μου και τα έβαλα στο πλυντήριο. Απ’ ότι είδα μόνο το παντελόνι μου είχε αίματα. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν» συμπλήρωσε στην κατάθεσή του.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Ανηλίκων, η οποία σε βάρος του 17χρονου που ομολόγησε ότι τραυμάτισε το θύμα με μαχαίρι, άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Και στους δύο δράστες ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι δύο 17χρονοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν την Παρασκευή στην ανακρίτρια Ανηλίκων.