Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν το πρωί της Τετάρτης οι δύο ανήλικοι δράστες που συνελήφθησαν για την επίθεση και ληστεία εις βάρος του 18χρονου Δημήτρη που περπατούσε με την παρέα του στην Ακρόπολη.

Ο 17χρονος δράστης που κατάφερε δολοφονικά χτυπήματα στον λαιμό και την κοιλιά του θύματος και συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις, διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ότι είναι σεσημασμένος για μια ληστεία το 2022 στο Ίλιον.

Τότε, επίσης με την χρήση μαχαιριού άρπαξε μαζί με άλλους ανήλικους ένα κινητό. Έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και για μια ακόμη κλοπή κινητού στον Άγιο Παντελεήμονα.

Είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου, με ελληνική ταυτότητα και καταγωγή από την Αλβανία.

«Δεν γίνεται να βγαίνουν και να γυρνάνε σφαγμένα»

Μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο, ο 18χρονος που μπήκε στο στόχαστρο των 2 ανηλίκων, βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη.

«Είναι σταθερά καλύτερα, κοιμήθηκε ήρεμα το βράδυ, πέρασε ο γιατρός και μας είπε ότι πάει καλά», λέει η μητέρα του.

Οι γιατροί είναι ενθαρρυντικοί για την πορεία της υγείας του, με τον ίδιο να προσπαθεί να επικοινωνήσει όλο και περισσότερο με το οικογενειακό του περιβάλλον και να περιγράψει τι ακριβώς έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

«Εχθές ξεκίνησε να μου λέει κάτι αλλά κουράζεται πολύ, δεν μπορεί να μιλήσει. Ταράζεται αφενός, αφετέρου είναι τα φάρμακα, είναι το οξυγόνο και του είπα έχουμε χρόνο» αναφέρει η μητέρα του θύματος.

Ένα παιδί που απλώς βγήκε με την παρέα του για νυχτερινό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους και βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή του.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι δε γίνεται να βγαίνουν τα παιδιά μας μία βόλτα και να γυρίζουν σφαγμένα» δηλώνει η μητέρα του 18χρονου.

Ο 18χρονος Δημήτρης που νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, χρειάστηκε συνολικά τέσσερις φιάλες αίματος μετά από την επίθεση που δέχτηκε.

«Προσπάθησε απλά να ξεφύγει, δεν αντέδρασε να χτυπήσει να κάνει κάποια ιστορία, πήγε να φύγει» περιγράφει η ίδια.

Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον ανήλικο που μαχαίρωσε τον 18χρονο, ενώ ασκήθηκε και στους δύο 17χρονους δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.