H Nissan ξεκίνησε να πουλάει αυτοκίνητα στις ΗΠΑ με το σήμα της Datsun και με θρυλικά μοντέλα, όπως είναι το Datsun 1200 ενώ μια μια δεκαετία αργότερα, εμφανίστηκε και το Datsun 510. Το Datsun 510 ήταν ένα απολαυστικό στην οδήγηση μοντέλο και προσφερόνταν ως sedan και wagon, με μοτέρ 1.6 λίτρων και απόδοση 96 ίππων. Το 510 αποδείχθηκε άσος στο μανίκι για την Nissan, γράφοντας 300.000 πωλήσεις μέσα σε μια πενταετία και αντιπροσώπευε πάνω από το 40% των πωλήσεων της  Nissan στις Η.Π.Α. Το αυτοκίνητο άφησε το στίγμα του και στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το αγωνιστικό  Datsun 510 να κατακτά πρωταθλήματα.

Το Datsun 510, από τη σειρά Bluebird, έφτασε στις Η.Π.Α. το 1968. Ελκυστικό και απολαυστικό στην οδήγηση, αλλά και οικονομικό για τον κάτοχό του, ήταν αρχικά διαθέσιμο ως sedan και wagon, ενώ η δίθυρη coupe έκδοση εντάχθηκε στη γκάμα του αργότερα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιελάμβαναν σπορ, αλλά άνετη ανεξάρτητη ανάρτηση και έναν εντυπωσιακό κινητήρα 1,6 λίτρων και απόδοσης 96 ίππων. Η αγορά εκτίμησε τις επιδόσεις του Datsun 510 και το συνέκρινε ευνοϊκά σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά μοντέλα, έχοντας το προβάδισμα του προσιτού κόστους.